Šport > Nogomet
10 ogledov

Inter želi ostati na vrhu

claudio ranieri inter
1/4
EPA
V skupini B Lige prvakov se bosta v 4. kolu udarila Inter in Lille. Slovenec Nejc Skubic je odpotoval na Old Trafford, kjer bo njegov Otelul pričakal Manchester United. Walter Mazzari, trener Napolija, si je sredi Bayernovega domovanja med treningom privoščil nekaj dimov.

Interju v Ligi prvakov kaže veliko bolje kot v domačem prvenstvu. Z nocojšnjo tretjo zmago bi se močno približal uvrstitvi v osmino finala.

Ekipo krojijo poškodbe

Trener italijanskega moštva Claudio Ranieri ima veliko težav s poškodbami. Dlje poškodovanima Júliu Césarju in Diegu Forlánu se je na sobotnem derbiju z Juventusom pridružil Maicon, ki bo odsoten en mesec. Njegovo mesto na desni strani obrambe bo zasedel kapetan Javier Zanetti, pred njim pa bo zaigral Dejan Stanković. Po poškodbah se vračata Andrea Ranocchia in Walter Samuel, ki bosta tekmo začela na klopi.

Hazard na tarči tekmeca

Oslabljen bo tudi Lille; prvo zmago bo napadal brez Marka Baše in Florenta Balmonta. Eden od glavnih igralcev bo Belgijec Eden Hazard. Igralec sredine igrišča je presenetil z zanimivo izjavo: "Inter mi je poleti predstavil zanimivo ponudbo, a se še ni vedelo, kdo bo trener in kateri igralci bodo ostali. Ne želi pa si me samo Inter; oglasil se je tudi Milan, ki je predlagal, da se resno pogovorimo po koncu sezone. Pripravljen sem na selitev v veliki klub." Tekma se bo začela ob 20.45.

Skubic spet proti Unitedu

V skupini C se bo Manchester United na domačem Old Traffordu pomeril z romunskim Otelulom, kjer igra Slovenec Nejc Skubic. Rdeči vragi morajo zmagati, če želijo Benfico ogroziti na prvem mestu. V skupini A se bosta v derbiju za prvo mesto udarila Bayern in Napoli, ki sta se pred dvema tednoma razšla brez zmagovalca. City bo gostoval v Španiji, zmaga pa bi četo trenerja Roberta Mancinija približala uvrstitvi v osmino finala. V skupini D vodilni Real bo gostoval v Lyonu, Dinamo pa bo v Amsterdamu poskušal zabiti prvi gol v skupinskem delu tega tekmovanja.

Liga prvakov, 4. kolo, ob 20.45:

Skupina A

Bayern München – Napoli
Villarreal – Manchester City

Lestvica: 1. Bayern 7 točk, 2. Napoli 5, 3. Manchester City 4, 4. Villarreal 0.

Skupina B

Trabzonspor – CSKA Moskva
Inter Milan – Lille

Lestvica: 1. Inter 6 točk, 2. CSKA 4, 3. Trabzonspor 4, 4. Lille 2.

Skupina C

Manchester United – Otelul Galati
Benfica – Basel

Lestvica: 1. Benfica 7 točk, 2. Manchester United 5, 3. Basel 4, 4. Galati 0.

Skupina D

Lyon – Real Madrid
Ajax – Dinamo Zagreb

Lestvica: 1. Real 9 točk, 2. Ajax 4, 3. Lyon 4, 4. Dinamo 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.