Šport > Nogomet
31 ogledov

Ironija: Wenger slavi, Sir Alex vstal in odšel!

Arteta Van Persie Arsenal Borussia Dortmund Liga prvakov Reuters
Trener Arsenala Arsene Wenger se je le navihano nasmehnil, ko so ga novinarji po zmagi nad Borussio Dortmund vprašali, če je kaj presenečen nad tem, da so se topničarji v osmino finala Lige prvakov uvrstili kot prvo angleško moštvo. Kako se tudi ne bi, ko je še na začetku sezone izgledalo, da bodo Londončani vsaj za razred slabši od angleških rivalov, a se bodo morali vsi trije še pošteno namučiti za napredovanje. Sir Alex Ferguson je zapustil novinarsko konferenco.

"Moram biti previden pri tem, kaj bom rekel," je povedal Arsene Wenger, potem ko je njegov Arsenal po zmagi nad Borussio Dortmund postal prvo angleško moštvo v osmini finala Lige prvakov, kjer pred zadnjim kolom še vedno ni niti Manchester Cityja, niti Manchester Uniteda in Chelseaja. Ironija tega dogodka je res neverjetna, saj so topničarji sezono začeli povsem nebogljeni, zdaj pa na krilih fantastičnega kapetana Robina van Persieja meljejo vse pred seboj.

"Sem presunjen? (nad tem, da je Arsenal edina angleška ekipa v osmini finala, op. a.) Mislim, da ja, saj bi se Manchester United v torek lahko uvrstil naprej in vsi so pričakovali, da se bo uvrstil tudi Manchester City," je nadaljeval Wenger. "Ampak na tej ravni je težko. Vodil sem že prek 150 tekem Lige prvakov in vsaka tekma ponuja različne probleme. Ekipe Premier League so dobile zelo težke skupine. Raven se je močno dvignila in tudi mi smo bili v težki skupini, zato sem zelo srečen in vesel, ko vidim, do kod nam je uspelo priti."

Ta pot je bila res dolga in trnova, Wengerju pa so nekateri že kopali (pre)zgodnji grob. Za razliko od Uniteda, Cityja in Chelseaja je moral Arsenal tudi skozi kvalifikacije za Ligo prvakov, kjer so nato sicer precej zanesljivo odpravili Udinese, domačo sezono pa začeli katastrofalno in jo začinili tudi z redko videnim porazom proti Unitedu (2:8). Zdaj so se z novima dvema goloma Van Persieja (16. in 17. gol sezone) v izločilne boje elitne Lige prvakov uvrstili že 12. zapored.

Medtem v Manchestru: Ferguson zapustil novinarsko!

Pritisk se je s pleč Wengerja tako preselil na njegove tri kolege – Sira Alexa Fergusona (United), Roberta Mancinija (City) in Andréja Villasa-Boasa (Chelsea). Slednjega praktično le še izjemno draga pogodba (v primeru prekinitve bi moral Chelsea plačati okrog 20 milijonov evrov) drži na vročem modrem stolčku, nov udarec pa je AVB-ju po dveh zaporednih ligaških porazih v sredo zadal Bayer Leverkusen (1:2). Mancini v sicer izjemni ligaški sezoni pred zadnjo tekmo v skupini A ni odvisen od rezultata svojega Cityja, Ferguson pa je celo predčasno zapustil novinarsko konferenco po tekmi z Benfico (2:2).

Škot sploh ni bil preveč slabe volje kljub nadležnim vprašanjem o napakah njegovih branilcev in vratarja Davida de Gee, razhudili pa sta ga vprašanji, "če so standardi Premier League na poti navzdol" in "če sta oba manchestrska kluba v krizi". "Mislite resno?" je dejal Ferguson in začel vstajati. "Vem, da mi nismo v krizi," je dodal v odhajanju in zapustil sobo.

Ferguson zapusti novinarsko konferenco po remiju z Benfico:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.