Šport > Nogomet
14 ogledov

Italijani bodo igrali tudi za Slovence

italija slovenija prandelli EPA
Nocoj se bosta v Beogradu v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2012 pomerili Srbija in Italija. Srbi bi se z zmago že uvrstili v dodatne kvalifikacije in dokončno zaprli vrata Sloveniji. Italijani obljubljajo boj na zmago.

Vsi navijači slovenske nogometne reprezentance bomo nocoj stiskali pesti za zasedbo Cesarja Prandellija, ki bi z zmago v prestolnici nekdanje skupne države ohranili možnosti Slovenije za drugo mesto in dodatne kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2012. Zasedbi Matjaža Keka mora iti na roko tudi izid v Belfastu, kjer Estonija ne sme premagati Severne Irske. Ker si je Italija že zagotovila nastop na Euru 2012, je marsikateri slovenski navijač pomislil, da bi lahko v Beogradu nastopila brez želje po zmagi, a kot je zatrdil Prandelli, se to ne bo zgodilo. "Od nas lahko vedno pričakujete, da igramo na vso moč in damo vse od sebe. Na vsakem srečanju želimo zmagati. Naš cilj bo ustvariti pritisk in imeti večjo posest žoge. Vemo, da bomo igrali proti izjemno dobri ekipi, ki je po tehničnem znanju med najboljšimi v Evropi. To srečanje nam bo služilo tudi kot neka priprava na prihajajoče evropsko prvenstvo," je dejal selektor Italije in dodal, da so dogodki iz prve tekme v Genovi, ko je bilo srečanje zaradi divjanja srbskih huliganov že po nekaj minutah prekinjeno, že pozabljeni.

Srbi so na drugi strani odločeni, da bodo sami odločali o svoji usodi in si že nocoj zagotovili dodatne kvalifikacije. "Pričakujem spektakel, a tudi težko srečanje. Oni prihajajo neobremenjeni, brez pritiska rezultata, in to je lahko težava za nas. Toda, ko bodo prišli na zelenico in videli polne tribune, bodo hitro ugotovili, koliko nam pomeni to srečanje. Verjamem, da imamo velike možnosti, da si že pred odhodom v Slovenijo zagotovimo dodatne kvalifikacije," je dejal kapetan Srbije Dejan Stanković, ki že nekaj let igra v Italiji in odlično pozna kvalitete azzurov: "Jasno je, da največja nevarnost prihaja s strani Pirla. Po lanski nekoliko slabši sezoni pri Milanu je letos pri Juventusu povsem prerojen in zagotovo nam ne bo lahko."

"Moram priznati, da so Italijani v zadnjem času predvsem po zaslugi selektorja Prandellija igro vzdignili na višjo raven. Igrajo organizirano in zelo strpno. Toda, tako kot vsi, imajo tudi oni pomanjkljivosti. Sicer jih je malo, toda poskušali jih bomo izkoristiti," je še dodal Deki in številnim italijanskim novinarjem v Beogradu zagotovil, da ni nevarnosti za nove navijaške nerede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.