Šport > Nogomet
165 ogledov

Italijani niso uspeli ugnati Džeka in kolegov

Edin Džeko Epa
Nogometaši v ligi narodov so danes nadaljevali dvoboje prvega kroga.

V osrednjih obračunih so v najmočnejši ligi A igrali Nizozemska in Poljska ter Italija in Bosna in Hercegovina. Nizozemci so zmagali z 1:0, v Firencah pa se je tekma končala neodločeno 1:1.

Italijani in reprezentanti BiH so po prvem polčasu brez golov nadaljevali učinkoviteje, najprej je za zadetek gostov poskrbel Edin Džeko, deset minut pozneje je izenačil Stefano Sensi, izid 1:1 pa se nato ni več spremenil in zasedba BiH je iztržila dragoceno točko.

Poljaki so brez največjega zvezdnika Roberta Lewandowskega gostovali pri Nizozemcih. Za gostitelje je Frenkie de Jong ob koncu prvega dela stresel okvir gola, v polno pa je nato za svoj prvi reprezentančni gol v 61. minuti zadel Steven Bergvijn. To je bil tudi zadetek odločitve, ki je Nizozemski prinesel prvo zmago v skupini.

V ligi B so bile štiri tekme; dvoboja med Norveško in Avstrijo ter Romunijo in Severno Irsko v skupini 1 in tekmi Škotska - Izrael ter Slovaška - Češka v skupini 2.

Na tejzadnji tekmi je v sosedskem obračunu vseskozi bolje kazalo Čehom, ki so v Bratislavi z zadetkoma Vladimirja Coufala in Borka Dočkala z začetka drugega dela vodili z 2:0. Na koncu je bil izid 3:1, Michael Krmečnik je najprej še povišal vodstvo, poraz je ublažil Ivan Schranz v 88. minuti.

Avstrija je z zadetkoma Michalea Gregoritscha in Marcela Sabitzerja na Norveškem vodila z 2:0, a je potem domači zvezdnik Erling Braut Haaland v 66. minuti znižal zaostanek, preobrata pa Norvežani niso zmogli.

Škotska je igrala neodločeno 1:1 z Izraelom, domače je v vodstvo popeljal Ryan Christie z bele točke, izenačil pa je v drugem delu Eran Zahavi. Tudi na drugi tekmi skupine ni bilo zmagovalca, izid pa enak, za Romunijo je zadel Georghe Puscas, Severni Irski je izenačenje zagotovil Gavin Whyte v 86. minuti.

V ligi C je Litva doma izgubila s Kazahstanom z 0:2, medtem ko je Belorusija z enakim izidom klonila proti Albaniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.