Šport > Nogomet
158 ogledov

Španci v 93. minuti do remija v Nemčiji

Nemčija Španija Stuttgart Epa
Po Evropi so se odigrali številni dvoboji v Ligi narodov.

Nogometaši Nemčije in Španije so se na uvodni tekmi Lige narodov v elitni ligi A razšli z neodločenim izidom (1:1). Nemce je na Mercedes-Benz Areni v Stuttgartu popeljal novi napadalec londonskega Chelseaja in nekdanji soigralec Kevina Kampla pri Leipzigu Timo Werner v 51. minuti, v sedmi minuti sodnikovega podaljška pa je izenačil José Gayà.

Na današnji drugi tekmi skupine 4 je Ukrajina v Lvovu ukanila Švico (2:1). Za izbrance ukrajinskega selektorja Andreja Ševčenka sta zadela Andrej Jarmolenko v 14. in Aleksander Zinčenko v 68., za varovance švicarskega selektorja Vladimirja Petkovića pa je edini gol dosegel Haris Seferović v 41. minuti.

Slovenija Grčija Liga narodov Liga narodov Šport Uspavanka v Stožicah, Slovenija do remija

V ligi B so bile na sporedu štiri tekme. V skupini 3 je bila Rusija v Moskvi boljša od Srbije (3:1). Za domačine sta zadela Artem Dzjuba (48./11 m in 81.) ter Vjačeslav Karavajev (69.), za Srbe pa Aleksandar Mitrović (78.).

Tekma med Turčijo in Madžarsko v Sivasu se je končala z zmago gostujoče izbrane vrste (0:1), edini gol na tekmi pa je dosegel Dominik Szoboszlai v 80. minuti.

Bolgarija je v okviru skupine 4 v Sofiji igrala neodločeno z Irsko (1:1). Bolgari so povedli z golom Božidarja Krajeva v 56., izenačil je Shane Duffy v 90. minuti. Wales je v Helsinkih premagal Finsko (1:0), mož odločitve je bil Kieffer Moore v 80. minuti.

Italija U21 Slovenija U21 Prijateljska tekma Šport Mladi Slovenci s tesnim izidom klonili v Italiji

V najslabši ligi D sta Latvija in Andora v Rigi igrala neodločeno (0:0), Ferski otoki pa so na kolena položili Malto (3:2). Za zasedbo iz Atlantika so zadeli Klaemint Olsen (25.), Andreas Lava Olsen (87.) in Brandur Hendriksson (90.), za ekipo iz Sredozemlja pa Jurgen Degabriele (37.) in Andrei Agius (73.).

Liga narodov, izidi:

LIGA A:
Skupina 4:
Nemčija - Španija                   1:1 (0:0)
Ukrajina - Švica                    2:1 (1:1)

LIGA B:
Skupina 3:
Rusija - Srbija                     3:1 (0:0)
Turčija - Madžarska                 0:1 (0:0)

Skupina 4:
Bolgarija - Irska                   1:1 (0:0)
Finska - Wales                      0:1 (0:0)

LIGA C:
Skupina 3:
Moldavija - Kosovo                  1:1 (1:0)
Slovenija - Grčija                  0:0

LIGA D:
Skupina 1:
Ferski otoki - Malta                3:2 (1:1)
Latvija - Andora                    0:0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.