Šport > Nogomet
36 ogledov

"Italijani se nas zelo bojijo"

Branko Oblak verjame v zmago Slovenije. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Nekdanji slovenski selektor in odlični nogometaš Branko Oblak nocojšnje srečanje proti Italiji pričakuje v optimističnem razpoloženju, a opozarja, da so zahodni sosedi zelo močni.

"Po tistem, kar smo videli, in glede na to, da nam Italijani ležijo, jih lahko premagamo. Lahko pa tudi izgubimo. To je jasna stvar, kajti to so le štirikratni svetovni prvaki. V ekipi res nimajo znanih imen, imajo pa kvaliteto. Na zadnji tekmi proti Nemčiji sem videl, da igrajo izvrstno," je pogovor za zurnal24.si pred nocojšnjo zelo pomembno kvalifikacijsko tekmo Slovenije proti Italiji v Stožicah za nastop na Euru 2012 začel Branko Oblak in nadaljeval: "Igrajo dobro. So mlada, perspektivna ekipa. Sodeč po tistem, kar so prikazali proti Nemčiji, nam lahko trda prede. Ampak glede na to, da doma igramo dobro, se nimamo česa bati. Lahko igramo neodločeno, lahko izgubimo z 0:1, lahko pa zmagamo z 1:0. Več zadetkov pa niti ne pričakujem."

Italijani v dneh pred tekmo praktično niso spregovorili o varovancih Matjaža Keka. V četrtek pa so celo izpustili uradni trening pred srečanjem. Po stadionu v Stožicah so se sprehodili le v oblekah in lakastih čevljih. Nas Azzuri podcenjujejo? "Podcenjujejo nas, ampak tega ne bodo povedali. Zelo se nas bojijo, glede na to, da smo bili dvakrat na svetovnem in enkrat na evropskem prvenstvu in imajo slabo razmerje z nami," pravi Oblak, ki je že od nekdaj brez dlake na jeziku. "Homogenost celotne ekipe. Drugače nimamo ekstra igralcev. Imamo pa super vratarja, zelo dobra pa je tudi desna stran, kjer igrata Birsa in Brečko," je Oblak izpostavil nekatere ključne prednosti naših reprezentantov.

Ob koncu pogovora z nekdanjim slovenskim selektorjem pa smo se vrnili v bližnjo zgodovino. Oblak je leta 2004 vodil reprezentanco Slovenije, ki je v Celju z zadetkom Boštjana Cesarja še drugič v zgodovini na kolena spravila veliko Italijo. "Tekme se zelo dobro spomnim. Mi smo več ali manj igrali na 'nulo', ampak zgodil se je slučaj, da Mitrakovič ni mogel več in je prosil za menjavo. Pravzaprav ga niti nisem hotel menjati, tako da je bila prisotna tudi sreča. Ko pa je zahteval odhod iz igre, sem v igro poslal Cesarja, ki je bil tudi poškodovan, saj je imel razbito glavo. Na koncu se nam je neverjetno izšlo, da smo tekmo dobili s krasnim golom Cesarja," je sklenil Branko Oblak, ki si bo nocojšnji spektakel ogledal v živo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.