Šport > Nogomet
24 ogledov

Pazzini razžalostil Slovenijo

italija slovenija firence vršič kek
1/41
Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je v Firencah izgubila tekmo v kvalifikacijah za Euro 2012 z 0:1. Edini gol je v 85. minuti dosegel Giampaolo Pazzini, kar pomeni, da bi morali iti do konca kvalifikacij Sloveniji na roko praktično vsi rezultati, Slovenija pa bi morala premagati Srbijo. Spodaj že galerija iz Firenc!

Samo upanje na veliko italijansko uslugo je ostalo nogometašem Slovenije, ki so v Firencah izgubili predzadnjo kvalifikacijsko tekmo za nastop na Euru 2012. Italijani so se z golom Giampaola Pazzinija uvrstili na veliko tekmovanje, Slovence pa pred zaključkom kvalifikacij proti Srbiji v Mariboru ohranja le (morebitna) zmaga azzurrov v Beogradu.

Firence razočarale

"Izredno, izredno podcenjevalno bi bilo, če bi pomislil na kaj drugega kot to, da prva ekipa naše skupine ni sposobna zmagati v Beogradu. Teorija še ostaja, ampak glavno tekmo smo izgubili v petek v Ljubljani," je po tekmi povedal selektor Matjaž Kek. Z redko preizkušeno različico 4-2-3-1 z Daretom Vršičem, Andražem Kirmom in osamljenim napadalcem Milivojem Novakovićem je selektor držal obljubo o spremembah. Stadion Artemio Franchi, na katerem se je zbralo manj gledalcev kot proti Ferskim otokom (18 tisoč), je skočil že v prvem napadu, ko je Giuseppe Rossi takoj preizkusil vratarja Jasmina Handanovića. Azzurri so Slovence bombardirali z diagonalami v kazenski prostor, na kar desna stran obrambe ni našla odgovora. Riccardo Montolivo je že v naslednjem napadu le za malo zgrešil z glavo, Daniele De Rossi pa je z levico streljal mimo gola. Slovenci so prvič resneje zapretili, ko je Vršič z dvajsetih metrov streljal točno v Gianluigija Buffona, italijanski kapetan pa je moral do konca polčasa odbiti še poizkusa Kirma in Roberta Korena.

Iličićev trenutek

Kot prvi od obeh selektorjev je v slabem drugem polčasu reagiral Kek, ki je Valterja Birso zamenjal z Josipom Iličićem. V 68. minuti je slovenska obramba čudežno preživela, ko je po podaji iz kota najprej zaplaval Handanović, Cesar je rešil na golovi črti, akcijo pa je na koncu zaključil Rossi z volejem čez prečko. Zapravljivi domačini so bili zreli za kazen. Priložnost se je ponudila Iličiću, ki pa mu je po pobegu Kirma žoga ušla pod nogo, sicer bi lahko sam stekel pred Buffona. Odločilni udarec je prišel v 85. minuti tekme, ko si je rezervist Pazzini ob dveh slovenskih branilcih izboril prostor in neubranljivo zadel pod prečko za zmago.

Če se želimo veseliti …

… v naslednjem kolu Srbija ne sme osvojiti točke proti Italiji in mora nato v zadnjem kolu izgubiti proti Sloveniji. Poleg tega Estonija ne sme osvojiti točke proti Severni Irski, ta pa mora izgubiti še z Italijo. Na ta način bi Slovenija osvojila drugo mesto v skupini.


Kvalifikacije za Euro 2012, skupina C, 9. kolo:

Italija : Slovenija 1:0 (0:0)
Pazzini (85)


Estonija
: Severna Irska 4:1 (2:1)

Srbija : Ferski otoki 3:1 (2:1)

Komentarjev 4
  • 1111 09:46 07.september 2011.

    ...Kek dobiva dobre denarce zaradi minutaže nekaterih igralcev, ki sploh ne zaslužijo, da so v prvi postavi...Kekec bi moral odstopit in dat na njegovo mesto Milaniča...verjetno bi ekipo pomladil in gnal...da je Matavž na klopi in Novakovič igra, pove vse!

  • Stelix777 23:03 06.september 2011.

    dej kek je glup...

  • Gašper Zamernik 23:01 06.september 2011.

    zbogom euro, zbogom Matjaž Kek, kje je logika da ima Dedić, ki je naknadno vpoklican prednost pred Matavžem ki je v petek zadel gol in je v formi ???