Šport > Nogomet
18 ogledov

Italijani vse bolj samozavestni

Italijani v Stožicah gostujejo 25. marca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi v Dortmundu proti močni Nemčiji iztržila neodločen izid (1:1). Pred kvalifikacijsko tekmo za EP s Slovenijo so si dvignili samozavest.

V vrata Italije se je vrnil Gianluiggi Buffon, ki je bil po tekmi navdušen nad predstavo ekipe. "Videlo se je, da smo prava ekipa. Imamo mlade nogometaše, ki prihajajo v ospredje, to je zelo pomembno," meni vratar Juventusa, ki je prav v Nemčiji leta 2006 dvignil pokal za naslov svetovnih prvakov.

"Za našo dobro predstavo ni kriv duh iz leta 2006, naslov je le še simbolne vrednosti. Danes so drugi časi," je dejal vratar Italije, ki bo 25. marca na stadionu Stožice v kvalifikacijah merila moči s Slovenijo.

Strelec edinega gola za naše zahodne sosede Giuseppe Rossi je bil zelo čustven, zadetek pa je posvetil pred letom dni umrlemu očetu. Napadalec Villarreala je po tekmi dejal: "Zdaj gremo naprej. Tekma in remi proti Nemčiji je za nas velika spodbuda. Na težkem gostovanju smo pokazali, da smo odlična ekipa. Nemčijo bi lahko tudi premagali."

Da so Italijani v vzponu, se strinja tudi nekdanji slovenski reprezentant Sašo Udovič, ki je igro naših naslednjih nasprotnikov v kvalifikacijah za EP pokomentiral: "Italijani so v fazi formiranja novega moštva. Čeprav je šlo za prijateljsko tekmo, so me na trenutke presenetili. V napadu imajo dva vroča napadalca, to sta Giampaolo Pazzini in Antonio Cassano. Menim, da bodo po krizi, v katero so zašli po SP lani, iz tekme v tekmo boljši. Imajo pa tudi svoje slabše strani, ki jih moramo v kvalifikacijah znati izkoristiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.