Šport > Nogomet
239 ogledov

Ivan Grozni na hladno za dobra tri leta

ivan bogdanov Reuters
Po poročanju italijanskih medijev bo sloviti srbski navijač Ivan Bogdanov zaradi neredov na kvalifikacijski tekmi za EP 2012 med Italijo in Srbijo v zaporu preživel tri leta in tri mesece.

Skupina srbskih huliganov, ki je oktobra na kvalifikacijski tekmi za evropsko nogometno prvenstvo 2012 med Italijo in Srbijo povzročila prekinitev in odpoved omenjene tekme, je bila obsojena na zaporno kazen, poročajo italijanski mediji. Srbski huligani so nerede povzročali v Genovi, na stadionu Luigi Ferraris, tekma pa je bila nato po šestih minutah odpovedana in za zeleno mizo registrirana s 3:0 v prid italijanski reprezentanci.

Ivan Bogdanov (med drugim se ga je prijel tudi vzdevek Ivan Grozni), vodja skupine huliganov, je obsojen na tri leta in tri mesece zaporne kazni. Televizijski posnetki so razkrili, da je Bogdanov tisti, ki je prerezal varovalno mrežo, ostali huligani pa so pred in po tekmi na igrišče metali pirotehnična sredstva in dimne bombe. Še trije huligani pa so obsojeni na zaporne kazni med 30 in 32 meseci. Neredi so se začeli že pred srečanjem v centru Genove. Poškodovanih je bilo 16 ljudi, nemiri pa so se nadaljevali tudi po tekmi.

Evropska nogometna zveza
(Uefa) je srbsko nogometno zvezo kaznovala z denarno kaznijo 120 tisoč evrov, italijanska nogometna zveza pa bo morala plačati sto tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.