Šport > Nogomet
980 ogledov

Iz francoske prve lige v Slovenijo, pestro tudi pri Muri

Timothe Nkada Zogo Profimedia
Zogo je novi član Kopra.

Slovenski prvoligaš Koper je na družbenih omrežjih sporočil, da je nov član kluba Timothe Nkada Zogo. S Koprčani je 23-letni napadalec, ki ima poleg francoskega tudi kamerunski potni list, podpisal dveletno pogodbo. Nazadnje je bil Zogo član francoskega prvoligaša Reimsa, je sporočil Koper.

Nkada Zogo je proizvod Rennesove nogometne šole, a ni dobil priložnosti v prvi članski ekipi, zato je leta 2019 prestopil k drugemu francoskemu prvoligašu Reimsu, za katerega je vpisal nekaj nastopov v najmočnejši francoski ligi, preden je minuli dve sezoni preživel na posoji pri danskem AaB Aalborgu in francoskem nižjeligašu Orleansu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Koper (@fckoper)

V mlajših kategorijah je kljub tudi kamerunskemu potnemu listu zastopal barve Francije. Za francoske mlade selekcije je tako vpisal tri nastope in en zadetek.

Koper je sicer pred tem v zimskem premoru pred dnevi že podaljšali sodelovanje z nigerijskim napadalcem Brightom Edomwonyijem. Kot so sporočili iz kluba, bo 28-letnik na Bonifiki ostal do konca sezone 2023/24. Edomwonyi se je Kopru pridružil septembra, odigral deset tekem in in se trikrat vpisal med strelce.

 

Kai Cipot podaljšal z Muro do konca leta 2026

Mladi slovenski nogometaš Kai Cipot pa je podaljšal pogodbo z Muro, je klub sporočil na spletni strani. Enaindvajsetletni osrednji branilec (ki se znajde tudi na številnih drugih pozicijah) je sodelovanje s Sobočani podaljšal do konca leta 2026.

To sezono je Cipot zbral 19 nastopov in ob tem dosegel en zadetek. Skupaj je v dresu Mure zbral 109 nastopov in dosegel deset zadetkov, klubu pa je pomagal do enega naslova državnih prvakov in enega slovenskega pokala. Za člansko moštvo je sicer debitiral poleti 2019.

Prejšnja pogodba bi se mu iztekla prihodnje leto, toda na željo obeh vpletenih strani je starejši izmed bratov Cipot podaljšal sodelovanje s trenutno šestouvrščeno ekipo Prve lige Telemach, so še zapisali na spletni strani kluba.

"Vesel sem, da sem podaljšal pogodbo z Muro, hitro smo se dogovorili. Veseli me, da nadaljujemo skupno zgodbo. Klubu bi se zahvalil za zaupanje, ki mi ga je pokazal, in trenerju, da je verjel vame. Mura je prava sredina za mlade igralce, ki se želijo razvijati in napredovati," je dejal Cipot.

 

Jovičević iz Domžal v Muro

V spomladanskem delu nogometne sezone pa bo član Mure tudi Nikola Jovićević, je danes sporočil klub. V Mursko Soboto se je preselil iz Domžal. Pogodbo z Muro je sklenil do konca leta 2025.

Napadalno usmerjeni vezist je bil doslej v Sloveniji član Interblocka in Olimpije, od koder se je pred sezono 2020/21 preselil v Domžale.

"Vesel sem, da sem postal del Mure, saj vem, kaj 'čarno-bejli' predstavljajo v slovenskem nogometu. Seveda vem, da ima Mura zelo strastne navijače in vesel sem, da bom v Fazaneriji odslej tisti, ki ga bodo spodbujali. Komaj čakam, da se pridružim soigralcem in klubu pomagam do želenih ciljev," je za spletno stran Mure dejal Jovičević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.