Šport > Nogomet
13 ogledov

Iz Leedsa in Manchester Cityja v Celje

Eric Henrique Esteves de Sousa Žurnal24 main
"Prepričan sem, da je v tej fazi kariere zame to idealno okolje, saj se tukaj odlično dela," je po podpisu triletne pogodbe s Celjem dejal Erico Henrique Esteves de Sousa.

“Verjamem, da je Erico tip igralca, ki smo ga iskali. Dobro se znajde na obeh krilnih položajih, hkrati pa tudi ustreza naši strategiji uveljavljanja mladih nogometašev. Je mlad, obetaven, ambiciozen, predvsem pa željan dokazovanja. V zadnjem obdobju ni bil v polnem tekmovalnem pogonu, a smo mu odločeni pomagati, da bi čim prej prišel do nivoja, ki si ga vsi skupaj želimo,“ je prihod Erica Henriqueja Estevesa de Souse pokomentiral športni direktor Celja Ambrož Kranjc.

20-letni Portugalec, je nogometno pot začel pri domačem klubu Fabril Barreiro, že pri devetih letih pa se je z družino preselil v Anglijo, kjer je zaigral v Leedsovi akademiji. Sledila je selitev k Manchester Cityju, nato je odšel v mladinsko akademijo Barnsleyja, zadnje pol sezone pa je igral za nižjeligaša Hyde United F.C..

“Prihod v Celje predstavlja korak naprej v moji karieri. S klubom sem se v zadnjem tednu dodobra seznanil, veseli me predvsem dejstvo, da gre za sredino, ki veliko vlaga v mlade nogometaše. Prepričan sem, da je v tej fazi kariere zame to idealno okolje, saj se tukaj odlično dela, treningi so denimo precej intenzivnejši in bolj načrtovani, kot sem jih bil vajen doslej. Zaupanje kluba bom skušal upravičiti s trdim delom in maksimalno angažiranostjo. Verjamem, da lahko moštvu pomagam do čim boljših rezultatov in da lahko tukaj tudi sam napredujem," je pojasnil de Sousa, ki bo okrepil ofenzivni del celjske zasedbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.