Šport > Nogomet
22 ogledov

Maribor dobil derbi v Domžalah

Nejc Skubic Mendy Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Vijoličasti so v derbiju kola v gosteh premagali Domžale z 1:0 in tako prekinili krajši niz tekem brez zmage v prvenstvu in Evropi.

Domžalčani bi z zmago proti Mariboru prevzeli vodstvo na lestvici in branilcem naslova pobegnili že za pet točk. Toda vijoličasti so imeli svojo računico, predvsem prvi polčas so odigrali dobro in konkretno ter dosegli tudi zmagoviti zadetek, s katerim so se točkovno izenačili s trenutno vodilno Olimpijo in tako dali obliž na rane po izpadu iz kvalifikacij za ligo prvakov.

Mariborčani so bili v prvem polčasu precej konkretnejši tekmec od Domžal, kar so tudi znali unovčiti. Ob priložnostih Damjana Boharja v peti minuti, Dareta Vršiča v šesti, novem Boharjevem poskusu v deseti minuti in Vršičevem prostem strelu v 12. minuti se je izkazal domžalski čuvaj mreže Nejc Vidmar. Ta pa je bil v 23. minuti brez moči, do zasluženega vodstva je prvake popeljal Marcos Tavares z izjemno natančnim strelom po tleh z 20 metrov. Nato so pobudo prevzeli Domžalčani, ki pa do resne priložnosti niso prišli.

Uvod drugega polčasa je bil mirnejši, v 70. minuti pa so imeli gosti novo izjemno priložnost za povišanje vodstva, saj se je Marwan Kabha znašel povsem sam pred Vidmarjem, imel veliko časa za strel, toda domžalski vratar se je dobro postavil, tako da se je žoga od njega odbila v kot. Mariborski vezist bi lahko sicer zaposlil tudi povsem samega Jean-Philippa Mendyja, a je bil nekoliko sebičen. 

V 77. minuti je Benjamin Morel namučil Jasmina Handanovića, tri minute pozneje je Slobodan Vuk meril malce premalo natančno, nato pa do konca gledalci kljub pobudi gostiteljev niso videli večje priložnosti, tako da se je končalo z zmago Maribora.

Prva liga telekom Slovenije, 2. kolo:

Gorica : Rudar  2:1 (1:0)
Martinović 42.,  Džuzdanović 69.; Prašnikar 71.

Zavrč : Olimpija  0:0

Domžale : Maribor  0:1 (0:1)
Tavares 23.

Nedelja:
Krško - Luka Koper
Celje - Krka

Lestvica:
1. Olimpija  4
2. Maribor  4
3. Domžale  3
4. Krka  3 (-1)
    Krško  3 (-1)
6. Gorica  3
7. Zavrč  2
8. Luka Koper  0 (-1)
9. Celje  0 (-1)
10. Rudar  0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.