Šport > Nogomet
102 ogledov

Olimpija s točko ostaja na vrhu

olimpija Anže Petkovšek
Novogoričani so prišli do prve zmage, Olimpija pa je iztržila točko na gostovanju pri Zavrču.

Završka ekipa, ki je v uvodu prvenstva remizirala v Mariboru, je točko odnesla tudi z drugega dvoboja, in sicer z največjim tekmecem vijoličastih Olimpijo.tekma se je bolj ali manj zasluženo končala z delitvijo točk, čeprav so Ljubljančani, ki so v prvem krogu visoko premagali Gorico, v prvem polčasu dvakrat zatresli okvir vrat. Zavrčani že sedem zaporednih tekem na domačem igrišču niso okusili slasti zmage.

Ekipi sta v prvem polčasu prikazali dokaj enakovredno igro, bližje zadetku pa so bili Ljubljančani, ki so dvakrat zatresli okvir tekmečevih vrat. V 12. minuti je Ezekiel Henty zatresel prečko, pet minut zatem pa je Rok Kronaveter zatresel vratnico. Tudi na drugi strani je bilo nekaj priložnosti, med drugim je Dejan Glavica v 13. in 16. minuti dvakrat ogrel dlani Aleksandra Šelige.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Andraž Šporar, ki se je sam znašel pred vratarjem Dominikom Picakom, a je slednji dvoboj dobil. V 62. minuti je Nemanja Mitrović s strelom z glavo za malo zgrešil cilj, zatem pa so bile priložnosti redke, eno od domačih je zapravil Patrik Tuđan v 82. minuti, Miha Zajc pa je v sodniškem dodatku meril mimo vrat. Zlatan Muslimović je zagrozil v sodniškem dodatku, a bil malce premalo natančen.

Rudar zdaj na dnu lestvice

Novogoričani so kljub visokemu porazu v Stožicah proti Olimpiji v uvodnem krogu prikazali igro, ki lahko marsikomu povzroči nevšečnosti. To se je potrdilo že danes, ko so Primorci pred sicer maloštevilnimi gledalci odpravili Rudar in se z zadnjega mesta izstrelili v sredino lestvice. Na drugi strani pa so Velenjčani doživeli še drugi poraz in so zdaj prav oni zadnji.

Novogoričani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, že v uvodu tekme so imeli pobudo in proti velenjskim vratom sprožili kar nekaj strelov. Kljub pobudi pa jim zadetka ni uspelo doseči. Čeprav so se v drugi polovici polčasa malce zbudili tudi velenjski napadalci, ki tudi niso bili učinkoviti, pa so gostitelji povedli v 42. minuti. Ivan Knezović je podal svojemu vratarju Mateju Radanu, ta je žogo prijel, zato je sledil indirektni prosti strel. Po kratki podaji Sandija Arčona je Dino Martinović silovito sprožil in zadel za 1:0.

V drugem polčasu so podjetneje začeli Velenjčani in v 53. minuti se je izkazal domači vratar Grega Sorčan po strelu Maria Babića. Blessing Eleke je nato na drugi strani zadel zunanji del mreže, v 69. minuti pa so domači povedli z 2:0, ko je Amel Džuzdanović iz bližine zadel po dolgi podaji Uroša Celcerja z leve strani. Velenjčani so se hitro vrnili v igro in že v 71. minuti znižali zaostanek po zaslugi Luke Prašnikarja, ki je zadel z glavo. Sledila je enakovredna predstava s še nekaj poskusi na obeh straneh, ki pa niso spremenili izida.

Prva liga telekom Slovenije, 2. kolo:

Gorica : Rudar 2:1 (1:0)
Martinović 42.,  Džuzdanović 69.; Prašnikar 71.

Zavrč : Olimpija 0:0

Sobota:
Domžale - Maribor

Nedelja:
Krško - Luka Koper
Celje - Krka

Lestvica:
1. Olimpija  4
2. Domžale  3 (-1)
3. Krka  3 (-1)
    Krško  3 (-1)
5. Gorica  3
6. Zavrč  2
7. Maribor  1 (-1)
8. Luka Koper  0 (-1)
9. Celje  0 (-1)
10. Rudar  0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.