Šport > Nogomet
951 ogledov

Iz slovenskega prvoligaša k sloviti Benfici

David Zec
Slovenski nogometaš bo kariero nadaljeval na Portugalskem.

Slovenski nogometni prvoligaš Triglav iz Kranja bo v prihodnje igral brez obetavnega 18-letnega branilca Davida Zeca. Ta je namreč podpisal pogodbo s slovitim portugalskim klubom Benfico, so sporočili iz kranjskega kolektiva.

"Občutki ob takšnem prelomnem dogodku v karieri so seveda enkratni. Zaradi tega sem se podal v nogomet in sem trdo treniral iz dneva v dan. Vsekakor mi ta prestop pomeni dodatno motivacijo za garanje in dokazovanje, se pa zavedam, da bo odslej še dvakrat težje, kot je bilo v preteklosti," je ob uradni objavi prestopa dejal Zec, ki je v tej sezoni nastopil na 29 članskih prvoligaških tekmah ter dosegel tudi zadetek.

Pogodbo so podpisali že med zimskim prestopnim rokom, za tem pa je bil dogovor, da Zec še pol sezone igra v matičnem klubu. Po koncu dodatnih kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije bo tako zapustil Slovenijo.

Triglav Kranj SNL Šport Padla odločitev tudi o predzadnjem in zadnjem mestu

"Že od malih nog je David deloval kot tih, umirjen fant, ki pa je kazal nekaj več od večine sovrstnikov. Trenerji so zgodaj prepoznali talent, ki ga je znal skozi leta nadgraditi s trdim delom. Prvič je nase resneje opozoril v selekciji U15, ko so se začele prve reprezentančne akcije. V kadetski ligi pa je naredil še dodaten korak naprej, kar so opazili tudi drugi klubi v Sloveniji in začeli kazati zanimanje zanj. V tem času je postal tudi pomemben član reprezentance in smo mu ponudili tudi prvo profesionalno pogodbo, kar se je v NK Triglav zgodilo prvič pri tej starosti. V klubu smo prepoznali potencial, kar se nam je obrestovalo. To je celovit dokaz, da se s sistematskim ter trdim delom in načrtom lahko doseže velike stvari," je o preboju Davida Zeca dejal športni direktor in trener članske ekipe NK Triglav Kranj Siniša Brkič.

Komentarjev 1
  • blueone 19:35 30.maj 2018.

    Bravo, kar tako naprej