Šport > Nogomet
40914 ogledov

Čeferin odločil, Angleži, Švedi, Poljaki in Ukrajinci so se mu uprli

Aleksander Čeferin Epa
Ukrajinska nogometna zveza je obsodila odločitev Uefe, da mladinskim selekcijam Rusije znova omogoči igranje tekem pod njenim okriljem.

Ukrajinska nogometna zveza je vsem evropskim zvezam poslala pismo, v katerem jih naproša, naj ne upoštevajo morebitne odločitve Evropske nogometne zveze (Uefa), ki namerava Rusom dovoliti vnovičen nastop v kvalifikacijah za evropska prvenstva mlajših selekcij, poroča britanski BBC.

"Mladi nogometaši niso nič krivi. Ne bi smeli ogovarjati za dejanja njihove vlade," je morebitno dovoljenje mladim ruskim nogometašem komentiral predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Aleksander Čeferin Trenja Šport Ukrajina in Poljska sta se uprla Uefi in njeni zadnji odločitvi

A z njegovim mnenjem se očitno ne strinjajo vsi. Angleška in švedska zveza sta že sporočili, da se njihovi nogometaši z ruskimi selekcijami ne bodo merili. Istega mnenja so pri poljski nogometni zvezi.

"Prepričani smo, da je vsak korak k ponovni integraciji ruskih športnikov nevaren in grozljiv trend, ki ne pomeni nič drugega kot podporo ruski teroristični državi in vsem njihovim zločinom, ki so jih storili v Ukrajini," pa so v pismu zvezam zapisali Ukrajinci.

Volodimir Zelenski Svet Nogometni zvezdnik bo svetoval Zelenskemu

nogomet zastavica Ukrajina | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • alojz73 08:08 04.oktober 2023.

    Izključiti vse reprezentance in klube iz tekmovanj UEFA za 1 leto.

  • Avatar Syn
    Syn 19:45 29.september 2023.

    Bravo! Končno se je tudi njemu psvetilo. Ze te rusofobne nazi reprezentance pa me res boli ku#ac.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 17:44 29.september 2023.

    Očitno ima Čeferin bolj razčiščeno predstavo o tem, da so Rusi nedolžni in da se borijo le za lastno ozemlje in lastni narod. Naši politiki vsaj uradno to ni jasno in delujejo kot države EU (na srečo ne čisto vse, ...prikaži več Slovenije pa seveda ni med izjemami) in ZDA, ki z združenimi močmi poskušajo vso krivdo naprtiti Rusiji. Koliko sranja po svetu je že povzročila celina, zahodno od Evrope, pa njihovi športniki niso bili nikoli sankcionirani.