Šport > Nogomet
5446 ogledov

Ukrajina in Poljska sta se uprla Uefi in njeni zadnji odločitvi

Aleksander Čeferin Profimedia
Ukrajinci in Poljaki ne bodo igrali nogometa z Rusi.

Ukrajinska nogometna moštva bodo bojkotirala vsa tekmovanja z ruskimi moštvi, je danes sporočila ukrajinska nogometna zveza. Za enako potezo so se odločili tudi pri poljski nogometni zvezi.

V ukrajinski in poljski nogometni zvezi so se odzvali z bojkotom tekem z Rusi, potem ko je Evropske nogometna zveza (Uefa) preklicala prepoved igranja ruskih mladinskih moštev na tekmah.

Pri Uefi so lani prepovedali tekmovanja vsem ruskim ekipam kot odgovor na agresijo Moskve v Ukrajini, vendar so se pri krovni evropski zvezi septembra odločili za izjemo z vnovično vključitvijo ruske nogometne reprezentance do 17 let na tekmovanja.

Pri Uefi so namreč prepričani, da je "generaciji mladoletnikov" odvzeta pravica do tekmovanja in da otroci ne bi smeli biti kaznovani za dejanja odraslih.

Ob tem pa tudi te mladinske ruske ekipe ne bodo smele igrati na ruskem ozemlju, prav tako na tekmah ne bodo dovoljeni ruski simboli, kot so zastava, himna in nacionalna igralna oprema.

Ukrajina je že večkrat pozvala k popolni prepovedi Rusije na mednarodnih športnih dogodkih in zagrozila z bojkotom olimpijskih iger v Parizu leta 2024, če se jih bodo udeležili ruski in beloruski športniki.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • silvester1 07:09 28.september 2023.

    Denar vlada svetu. Me zanima koliko denarja je Čeferin dobil od ruskih mafijcev da bodo oni lahko nastopali v Evropi.

  • Ender3 19:42 27.september 2023.

    Vpliv ksenofobne politike seže v vse športne aktivnosti. To je sila zaskrbljujoče, če si bo vsaka nacija izbirala kdo jim je lahko športni nasprotnik..

Sorodne novice