Šport > Nogomet
13659 ogledov

Kdo sodi tekmo, Stevie Wonder? Noro, kako so ogoljufali naša dekleta!

Sodniška napaka na tekmi slovenske ženske nogometne reprezentance Print Screen
Slovenke so se iz Zenice vrnile le s točko, potem ko jim sodniki niso dosodili čistega zadetka.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi lige narodov v ligi B in skupini 4 v Zenici z Bosno in Hercegovino igrala 1:1 (0:1), čeprav je v resnici dosegla dva zadetka. A sodniki niso bili takšnega mnenja ...

Slovenskim igralkam tudi na drugi tekmi lige narodov ni uspelo vpisati želene zmage. A za razliko od poraza s Češko so tokrat vpisale prvo točko, zaslužile pa bi si celo zmago, a jim je to preprečila sodniška ekipa, ki je spregledala očiten zadetek Slovenk.

V prvem polčasu so bile domačinke izrazito boljše, v 40. minuti pa so gostiteljice povedle, potem ko je zadela Milena Nikolić.

Slovenska vrsta se je nato zbrala pred začetkom drugega polčasa, kmalu pa je imela tudi igralko več na igrišču, saj je v domači ekipi Gloria Slišković v 48. minuti po prekršku nad Laro Prašnikar dobila drugi rumeni in posledično rdeči karton.

Mateja Zver je nato po podaji Prašnikarjeve izid izenačila v 59. minuti. To pa je bil tudi končni izid tekme, čeprav je po strelu Zverove žoga še enkrat prečkala črto bosanskega gola, a ga sodniška ekipa ni priznala, čeprav se je žoga od prečke odbila globoko v gol bosanske izbrane vrste.

"Spet ena nesrečna sodniška odločitev, kot na tekmi proti Češki, ko bi morali imeti čisto enajstmetrovko, tokrat smo dosegli čisti gol, pa ga niso priznali. Ampak ne bi rad iskal izgovorov. Na koncu bi morali doseči še en gol in zmagati," je po tekmi sramotno sodniško odločitev pokomentiral slovenski selektor Saša Kolman.

Glede na to, da gre za tekmo lige narodov, gre za naravnost sramotno napako, ki si jo sodniške ekipe na tem nivoju nikakor ne bi smele privoščiti. Slovenke so bile namreč grdo oškodovane in na koncu bosta mogoče ravno ti dve izgubljeni točki usodni pri končnem razpletu.

V ligi B v ligi narodov je sicer skupaj v štirih skupinah 16 ekip. Zmagovalke skupin bodo napredovale v ligo A, drugouvrščene se bodo v dodatnih kvalifikacijah merile s tretjeuvrščenimi iz lige A za preboj v najvišji rang tekmovanja, najboljše tretjeuvrščene iz lige B pa bodo igrale za obstanek s tremi najboljšimi drugouvrščenimi iz lige C. Najslabša tretjeuvrščena ekipa iz lige B bo neposredno izpadla v najnižjo ligo, ligo C.

Če vam posnetka ne prikaže, si ga lahko ogledate TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • silvester1 07:49 28.september 2023.

    Var je treba umakniti. Samo škodo dela. Da se sodniki delajo slepe UEFA jih pa še podpira pri tem

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:26 27.september 2023.

    Glede na možnosti spremljajoče tehnologije, bi morali, vsaj na tekmovanjih na najvišjem nivoju, tudi v nogometu trenerji imeti možnost za tako imenovani challenge!?

  • fuckZ24 13:59 27.september 2023.

    Stivi Vonder pa Rej Čarls se videt nista mogla.

Sorodne novice