Šport > Nogomet
1126 ogledov

Izpadli po najbolj bizarnem rdečem kartonu

Irska U-17
Kakšna odločitev delilca pravice!

Ali obstaja krutejši način, da na velikem tekmovanju izpadeš po enajstmetrovkah? Evropsko prvenstvo do 17 let, na njem so se po treh porazih v skupinskem delu izpadli tudi Slovenci, je pokazalo, da je to možno. Lahko izpadeš po izvajanju strelov z bele točke, pri tem pa tvoj vratar prejme rdeči karton, čeprav je še trenutek prej zaustavil strel tekmeca.

Ircem še vedno zavre kri, ko kdo omeni roko Thierryja Henryja s katero so Francozi Irski preprečili pot na svetovno prvenstvo, zdaj pa imajo irski ljubitelji nogometa novo kost za glodanje. V četrtfinalu evropskega prvenstva do 17 let se je njihova mlada reprezentanca pomerila z Nizozemsko, po rezultatu 1:1 pa je sledilo izvajanje enajstmetrovk. 

Vratar Jimmy Corcoran se je v njih izkazal z izjemno obrambo, se že veselil parade, nato pa je delilec pravice ocenil, da je prehitro zapustil svojo črto in mu pokazal drugi rumeni karton ter ga s tem poslal z igrišča, objokanega mladeniča pa je moral v vratih zamenjati branilec Oisin McEntee.

Nizozemec je nato ponovil strel in svoje moštvo popeljal v polfinale.

Sodniške organizacije bodo seveda zatrdile, da se je češki sodnik Zbynek Proske le držal napisanih pravil, verjetno pa bi le redkokateri med delilci pravice storil enako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.