Šport > Nogomet
65 ogledov

Izraelci Škotom grozijo z odvzemom zastav

Navijači Celtica, palestinska zastava Profimedias
Tekma kvalifikacij za ligo prvakov med izraelskim Hapoelom Beershebo in škotskim Celticom bi lahko imela tudi politično primes.

Pri izraelski policiji pričakujejo, da bodo gostujoči navijači na torkov dvoboj prišli tudi s palestinskimi zastavami. Že zdaj so napovedali, da jim jih bodo odvzeli.

Celtic je sicer tik pred uvrstitvijo v ligo prvakov, saj je prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij doma dobil s 5:2. Pred povratno v Izraelu pa so tamkajšnji varnostni organi napovedali podroben nadzor navijačev v zeleno-belem.

Policija je napovedala, da bo vse zastave, če jih bodo navijači razvili na stadionu, takoj zaplenila. "Policija se bo odzvala in zagotovila, da bo tekma profesionalna in ne politična," je dejal predstavnik policije Micky Rosenfeld. Na tekmi sicer pričakujejo kakšnih 250 navijačev Celtica, policija je napovedala poostreno varovanje.

Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) prepoveduje kakršnokoli predstavljanje političnih, ideoloških ali religioznih simbolov na tekmah pod svojim okriljem, klube pa za kršitve tudi kaznuje. Celtic je moral zaradi kršenja teh pravil svojih navijačev v v zadnjih petih letih osemkrat poravnati kazni, nazadnje 18.500 evrov pred dvema sezonama, ko so na tekmi kvalifikacij lige prvakov proti islandskemu Reykjaviku navijači mahali prav s palestinskimi zastavami.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.