Šport > Nogomet
22 ogledov

Oblak še nikoli v takšnem položaju

jan oblak EPA
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je prvič, odkar je postal vratar Atlético Madrida, prejel najmanj en zadetek na petih zaporednih tekmah.

V derbiju 12. kroga španske La Lige na stadionu Vicente Calderón v Madridu se je nadaljeval črni niz slovenskega čuvaja mreže Jana Oblaka, ki ga je pred domačimi gledalci kar trikrat uspel premagati prvi zvezdnik Real Madrida Cristiano Ronaldo.

Galaktiki so derbi v španski prestolnici dobili s končnim izidom 3:0 in imajo po remiju Barcelone in Málage (0:0) na vrhu lestvice štiri točke prednosti pred Katalonci.

Slovenskemu vratarju na derbiju v Madridu ni uspelo prekiniti negativnega niza in je tako še na peti zaporedni tekmi moral po žogo v mrežo, kar se mu je zgodilo prvič, odkar se je leta 2014 pridružil Atléticu.

Škofjeločan je v letošnji sezoni prejel 12 golov (11 v La Ligi, 1 v Ligi prvakov), kar petkrat pa je bil premagam na zadnjih dveh ligaških obračunih proti Real Sociedadu (0:2) in Real Madridu (0:3).

Kljub nekoliko slabšim predstavam v zadnjem obdobju, je Atlético po številu prejetih golov (11) še vedno druga najuspešnejša ekipa v La Ligi, za Real Madridom (10). 

jan oblak | Avtor: EPA EPA

Ronaldo najuspešnejši galaktik

Oblak je proti mestnemu tekmecu odigral osem tekem in prejel osem zadetkov. Pred sobotnim derbijem je bil premagan petkrat na sedmih obračunih, njegovo statistiko pa je s hat-trickom na Calderónu nekoliko pokvaril Ronaldo. 

Portugalski superzvezdnik je tako utišal vse kritike, ki so pred derbijem opozarjali na njegovo blokado pred slovenskim čuvajem mreže. Kot smo poročali, je Ronaldo na preteklih šestih tekmah le enkrat našel pot v Oblakovo mrežo.

Slovenca so v dresu kraljevega kluba premagali še Karim Benzema, Chicharito in do nedavnega najuspešnejši v tej statistični prvini Sergio Ramos, ki je dosegel dva gola. Po novem je v tem pogledu najuspešnejši Ronaldo, ki je Slovenca ugnal štirikrat.

Oblak je v sezoni 2016/2017 odigral 12 ligaških obračunov ter zabeležil 11 golov (0,92 na tekmo), 28 obramb (2,33 na tekmo), 118 podaj (9,83 na tekmo) in 1 karton (0,08 na tekmo).

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 13:39 20.november 2016.

    Čas bi bil, da Oblak zapusti Atletico, ker ga je prerasel in s tem izgublja na veljavi!