Šport > Nogomet
26 ogledov

Cristiano našel recept za Oblaka

Cristiano Ronaldo Atletico Madri Real Madrid EPA
Madridski Real je kljub precej zdesetkani zasedbi prepričljivo in zasluženo dobil derbi proti mestnemu rivalu Atléticu (0:3). Barcelona doma le do točke proti Málagi (0:0).

Tokratni derbi El Madrileño je Real pričakal v precej oslabljeni zasedbi, zaradi poškodb so manjkali Toni Kroos, Pepe, Casemiro in Álvaro Morata, le na klopi pa sta bila rekonvalescenta Sergio Ramos in Karim Benzema.

Kljub temu so aktualni evropski prvaki pokazali dovolj za zasluženo zmago, vse tri gole pa je zabil Cristiano Ronaldo, ki je končno našel recept za Jana Oblaka, Slovenec pa je domače rešil še višjega poraza.

Slovenec reševal domače

Po začetnem naletu Atlética so do prve resnejše priložnosti prišli gostje, strel Cristiana z glavo je Oblak s fantastično reakcijo odbil. Slovenski vratar se je izkazal tudi po udarcu Luke Modrića z razdalje, v 23. minuti pa vendarle klonil, ko je s prostega strela, s pomočjo odboja od branilca Stefana Savića, zabil Cristiano. Do konca prvega dela je bil Real nevarnejši, a vodstva ni povišal.

Tudi drugi polčas se je začel s pritiskom Atlética. Yannick Carrasco je z razdalje meril malce nenatančno, dvakrat pa je zapretil še Antoine Griezmann. Nato je spet začel pretiti Real in Gareth Bale je bil z glavo malce nenatančen, Oblak pa je odbil nevaren poskus Isca.

V 70. minuti je na sceno spet stopil Cristiano, v kazenskem prostoru ga je spotaknil Savić, Portugalec pa je zanesljivo matiral Oblaka. Sedem minut kasneje je v protinapad potegnil še Bale in pravočasno našel Cristiana, ki je dokončal hat-trick. Do konca je imel Atlético nekaj priložnosti, a Keylor Navas se ni pustil premagati.

Ni Messija, ni zmage

Idriss Carlos Kameni | Avtor: EPA EPA

Izostanek Lionela Messija, ta je imel želodčne težave po povratku z reprezentančnih tekem, je bil prehud udarec za Barcelono. Ta je doma odigrala tekmo brez zadetkov proti Malagi in s tem zapravila priložnost, da bi se vsaj začasno povzpela na prvo mesto lestvice.

Prvo ime tekme je bil kamerunski vratar Idriss Carlos Kameni, ki je z nekaj čudežnimi obrambami spravljal v obup domače nogometaše. Ti so od 68. minute igrali celo z nogometašem več na terenu, saj je zaradi grobega prekrška nad Neymarjem rdeči karton prejel Diego Llorente. Barcelona je vseskozi napadala, tudi ob odsotnosti Luisa Suareza pa ni našla poti mimo izjemnega Kamenija. V 97. minuti je rdeči karton pri gostih prejel še Juan Carlos, ki je nahrulil sodnika zaradi predolgega dodatka, vendar je bilo že prepozno, da bi domači novo kazen lahko izkoristili.

Do pomembnih treh točk je prišla Sevilla. Andaluzijci so pri Deportivu že zaostajali z 0:2, a jim je uspel preobrat za končnih 3:2 v njihovo korist. Dva zadetka so dosegli v zadnjih minutah drugega polčasa.

La Liga, 12. kolo:

Atlético Madrid - Real Madrid 0:3 (0:1)
C. Ronaldo 23., 71./11m, 77.

Barcelona - Málaga 0:0 (0:0)
RK: Llorente (Málaga) 68., Carlos (Málaga) 97.

Eibar - Celta Vigo 1:0 (1:0)
Rico 9.
RK: Alvarez (Celta) 90., Mallo (Celta) 94.

Deportivo La Coruña - Sevilla 2:3 (2:1)
Babel 1., Andone 42.; N'Zonzi 44., Vitolo 87., Mercado 92.

Real Betis - Las Palmas 2:0 (2:0)
Gonzalez 27., Mandi 45.

Alavés - Espanyol 0:1 (0:0)
Moreno 81.

Valencia - Granada 1:1 (0:1)
Nani 47.; Carcela-Gonzales 47.

Sporting Gijón - Real Sociedad 1:3 (1:1)
Cop 21.; Prieto 19., Zurutuza 51., Martinez 57.

Athletic Bilbao - Villarreal 1:0 (0:0)
Garcia 68

Ponedeljek:
Leganés - Osasuna

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.