Šport > Nogomet
26 ogledov

Javi Martínez ob polnoči "kradel" v Bilbau

Javi Martinez Bayern München Stuttgart avtogram podpis dres Bundesliga EPA
Po odhodu iz Bilbaa je življenje španskega reprezentanta Javija Martíneza razburkano tudi daleč stran od Baskije. Novi član Bayerna se je namreč znašel v središču bizarne zgodbe, saj naj bi se v ponedeljek zvečer skušal pretihotapiti v prostore bivšega kluba.

Javi Martínez je po poročanju španskih medijev v ponedeljek nekaj minut čez polnoč preskočil ograjo parkirišča poleg klubskih prostorov Athletica Bilbaa, pri čemer ga je zasačil eden izmed varnostnikov in ga pritisnil k tlom. Potem ko ga je prepoznal, ga je nemudoma izpustil in mu dovolil vstopiti. Martínez je menda želel vzeti le nekaj osebnih stvari iz omarice v slačilnicah, a o tem ni obvestil kluba, kaj šele varnostne službe.

"Ne morem verjeti, da obstajajo ljudje, ki verjamejo tej zgodbi," je prek Twitterja že sporočil novi član Bayerna, potem ko so bili španski časopisi polni informacij o bizarnem dogodku. Iz bavarskega velikana je pozneje prišla že nova Martínezova izjava: "Tja sem prišel ob enajstih zvečer in vrata so mi odprli povsem normalno. Ni mogoče, da bi lahko temu rekli vlom." To že drži, pišejo španski kolegi, a vrata so mu odprli šele potem, ko je imel bližnje srečanje z varnostnikom.

Tudi Osasuna želi del denarne pogače

Martínez kot kaže res ne bo hitro pozabil Bilbaa. Navijači so ga ob odhajanju skupaj s soigralcem Fernandom Llorentejem označili za "plačanca", ogromno odkupno klavzulo 40 milijonov evrov pa naj bi s pomočjo svojih novih delodajalcev poravnal kar sam. Predsednik Athletica Josu Urrutia je Bayern nato obtožil umazane igre, saj Martínez ni imel dovoljenja kluba za odhod na zdravniški pregled, namignil pa je še, da morajo Nemci plačati še nekaj več kot deset milijonov evrov davka.

Zdaj se je v igro vpletla tudi Osasuna, ki naj bi od Bavarcev zahtevala 800 tisoč evrov bonusa. Gre namreč za znesek, ki pri prestopih igralcev po pravilih Uefe pripade njihovim nekdanjim klubom. Martínez je bil namreč v mladosti član kluba iz Pamplone, a je Bayernov predsednik Uli Hoeness že zatrdil, da mora omenjeni znesek v resnici plačati Athletic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.