Šport > Nogomet
16 ogledov

Je Mourinho v torek "flirtal" z Unitedom?

Mourinho Ferguson Manchester United Real Madrid Liga prvakov osmina finala EPA
Torkova tekma med Manchester Unitedom in Real Madridom še naprej noče iti v pozabo. Sporni (?) rdeči karton Nanija, morebiten odhod Wayna Rooneyja, nekateri mediji pa se zdaj celo sprašujejo, ali ni trener José Mourinho morda "flirtal" z Unitedom, ki ga je na vse pretege hvalil po tekmi. Je on tisti, ki bo nekoč nasledil Sira Alexa Fergusona?

José Mourinho je v prvem intervjuju po tekmi za angleško ITV dejal, da je "izgubil boljši". Enake besede je ponovil še nekajkrat, tudi na novinarski konferenci. Je bil eleganten v zmagi ali je na novo "flirtal" z angleškim občinstvom, ki ga obožuje? Tako se v svojem prispevku na spletni strani časopisa AS (www.as.com) sprašuje Guillem Balagué, španski sodelavec televizije Sky Sports.

"Hotel je biti skromen, a mu ne pristoji," se je po tekmi pridušal Roy Keane. Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda je sicer razburil navijače rdečih vragov, saj je tako kot že nekajkrat nepričakovano stopil nasproti splošnemu prepričanju in dejal, da se mu zdi izključitev Nanija pravilna odločitev.

"V sredo so bili angleški dnevniki polni obtožb o kraji, ampak besede Mourinha niso odmevale, kot tudi ne njegova gesta proti Siru Alexu Fergusonu (mu je povedal, da izključitev ni bila pravična, ko se mu je približal med tekmo?)," se sprašuje Balagué.

Na Old Traffordu je pustil dobre prijatelje

"Odmevali niso niti njegovi komentarji na duševno stanje Cristiana (Ronalda), na katerega so vplivale nenehne pohvale in dobrikanje iz Anglije (vsak, ki dobro pozna Fergusona, ve, da niso nedolžne: dosegel je, da je igralec, verjetno tisti, ki je v najboljši formi, igral slabše)."

Mourinho je pred odhodom z Old Trafforda večkrat poudaril, da je Real "nepravični" zmagovalec, kar tudi navijači Manchestra, ki so mu med tekmo skandirali "Usedi se, Mourinho!", zlepa ne bodo pozabili. Takšne besede je seveda veliko lažje deliti, ko zmaguješ, vendar ....

"Od tu naprej se nadaljujejo špekulacije. Ferguson ponavlja, da bo na čelu Uniteda nadaljeval, dokler mu bo dovoljevalo zdravje, in čeprav je naslednja postaja Mourinha PSG ali Chelsea, je na Old Traffordu pustil dobre prijatelje za prihodnost. Mourinhova želja, da nekega dne nasledi Fergusona, je dobro znana," nadaljuje Balagué.

Nekoč huronsko slavil, v torek skoraj sramežljiv

Mourinhove besede je zaznal tudi novinar Daily Telegrapha, ki je zapisal, da je Mourinho z "diplomatskimi besedami" jasno nakazal, da si nekega dne želi trenirati United. Spomnimo: Mourinho je na začetku bleščeče trenerske kariere v Ligi prvakov s Portom izločil United na Old Traffordu in divje proslavljal s tekom ob igrišču. Na torkovi tekmi je deloval skorajda sramežljivo.

"Smo videli največjo javno peticijo za prosto delovno mesto ali kaj?" je o Mourinhovem vedenju zapisal politični urednik tabloida The Sun Tom Newton Dunn. Balagué dodaja, da Ferguson za svoje naslednike vidi le tri imena – Mourinha, Josepa Guardiolo (Bayern) in Davida Moyesa (Everton). Z vsemi se je v zadnjih mesecih pogovarjal tudi privatno, a verjetno ne o svoji menjavi.

"Njegove besede so še prilile olje na ogenj govoricam, da bo tisti, ki bo nekega dne nasledil Fergusona," dodajajo v Daily Mailu.

Komentarjev 1
  • bojovi 12:55 07.marec 2013.

    Še vedno nezaslužen Nanijev rdeč karton in nezasluženo Varanejev ne rdeči na prvotni tekmi.