Šport > Nogomet
17 ogledov

Ferguson ima muhastega Roonyja dovolj

Rooney Ferguson Manchester United Real Madrid Liga prvakov osmina finala EPA
Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je izgubil potrpljenje. Muhastega zvezdnika Wayna Rooneyja ima dovolj in si ga želi poleti prodati. Napadalec naj se ne bi pustil kar tako odgnati iz Old Trafforda, rdeči vragi pa bodo zanj zahtevali okrog 40 milijonov evrov, poroča ESPN.

Da se dogaja nekaj nenavadnega, je bilo slutiti že v torek pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov, ko je Wayne Roney proti Realu – beli balet je po zmagi z 2:1 napredoval med najboljših osem evropskih ekip – sedel le na klopi za rezervne nogometaše. Sir Alex Ferguson je začetno enajsterico proti Realu sporočil tik pred tekmo, novica, da je Rooney, ki zadnje desetletje velja za ikono in simbol klub, na tekmi leta za klub le na klopi, pa se je med navijači razširila kot blisk.

Rooney odločitve Fergusona ni želel komentirati, je pa molk kar prek Twitterja prekinila njegova žena Coleen, ki je na družabnem omrežju zapisala: "Ne morem verjeti, da Rooney danes ne začenja tekme."

V Manchestru se je udomačil

Čeprav ima Rooney pogodbo s klubom sklenjeno do poletja leta 2015, in je njegova letošnja statistika izjemna, 18 golov in 15 podaj v 32 odigranih tekmah za klub in reprezentanco, pa Ferguson ne želi niti slišati, da bi pogodbo z napadalcem obnovili. Ferguson bi se ga rad znebil že v poletnem prestopnem roku, a Rooney nima namena oditi. Z ljubeznijo iz šolskih dni Coleen sta si v Manchestru uredila luksuzno domovanje, narejeno prav po njunih željah, za nameček pa sredi prestopnega roka julija pričakujeta drugega otroka.

Lovi rekord legende

Razlog, da želi Rooney ostati na Old Traffordu, naj bi bil tudi dosežek nogometne legende Sira Bobbyja Charltona, ki je za rdeče vrage zabil rekordno število golov. Do izenačitve rekorda Rooneyju manjka le še 54 golov, s čimer bi se zapisal med "nesmrtne".

Omejene so tudi možnosti, kam bi lahko Anglež prestopil. Še najbolj bi bili z njim zadovoljni pri mestnem rivalu Manchetser Cityju, kjer so ga vabili že pred tremi leti, a je malo verjetno, da bi si Ferguson dovolil to storiti. V igri bi lahko bila še Barcelona, a bo ovira višina odškodnine. Slednja je verjetno previsoka za največje italijanske klube, ki že tako ali tako omejujejo klubske proračune. Pri Bayernu tudi ne zapravljajo velikih denarjev, če to res ni potrebno, pri Realu pa se bolj kot na Rooneyja osredotočajo na Ramadela Falcaa, na vsak način pa si želijo v svojih vrstah zadržati tudi Ronalda. Kot najverjetnejša opcija na koncu ostaja visokoleteči Paris Saint-Germain (PSG), ki ima finančna sredstva, s katerimi bi lahko odkupil angleškega zvezdnika.

Zadnjo bo rekel Rooney

V igri pokra ima zadnjo besedo Rooney, ki lahko čaka vse do izteka pogodbe leta 2015. Glede na visoko starost Fergusona, ki šteje že 71 let, morda Rooney upa, da se bodo stvari do takrat obrnile na glavo. Strokovnjaki dopuščajo tudi možnost taktiziranja, saj naj bi si pri Manchester Unitedu težko dovolili napadalca iz kluba pustiti brez odškodnine, Rooney pa se pri 27. letih verjetno tudi zaveda, da bo naslednja pogodba zadnja donosna v njegovi karieri.

Komentarjev 4
  • bojovi 13:02 07.marec 2013.

    WTF, ste pa to dobili. Lol, Rooney je rekel da mu je SAF kot fotr, ma dajte te neumnosti objavljat. Sam adijo.

  • Andrej Kovačič 12:35 07.marec 2013.

    V igri bi lahko bila še Barcelona, a bo ovira višina odškodnine, ki je zelo verjetno previsoka tudi za največje italijanske klube, ki že tako ali tako omejujejo klubske proračune. :D bravo

  • Jakob Kolar 10:24 07.marec 2013.

    pa to je objavu sky sport kjer je 99% vseh novic izmišljenih