Šport > Nogomet
305 ogledov

Je to novi lastnik Chelseaja? Bogataš pravi, da bo klub do ponedeljka njegov

Jim Ratcliffe Profimedia
Britanski milijarder naj bi že do ponedeljka postal novi lastnik Chelseaja, potem ko bo zanj odštel kar 5 milijard dolarjev.

Chelsea naj bi bil na dobri poti, da končno dobi novega lastnika. Potem ko je dolgoletni lastnik Roman Abramovič v zadnjem trenutku povišal ceno še za dodatnih 600 milijonov evrov, je njegovim zahtevam ugodil britanski milijarder Jim Ratcliffe, ki naj bi po pisanju otoških medijev za nakup kluba ponudil kar dobrih 5 milijard dolarjev, oziroma dobre 4 milijarde evrov.

Ratcliffe je sicer direktor in ustanovitelj kemijskega giganta Ineosa, svojo uradno ponudbo pa naj bi po poročanju slovitega Timesa poslal v petek, kar je kasneje potrdil tudi Ratcliffe. Slednji se je tako zadnji trenutek vključil v boj za nakup Chelseaja, potem ko se je zdelo, da bo Abramovič počasi moral sprejeti katero izmed že prejetih ponudb.

Jim Ratcliffe | Avtor: Profimedia Profimedia

"V petek zjutraj smo poslali ponudbo. Smo edini Britanci, ki so storili kaj takega. Naši motivi so jasni, želimo ustvariti en zelo lep klub v samem Londonu. Ne gre se nam za zaslužek, do njega prihajamo na druge načine," je v petek izjavil Ratcliffe.

Times je še razkril, da naj bi Ratcliffe za nakup kluba ponudil točno 5,33 milijard dolarjev, od katerih bi 2,2 milijardi pripadli samemu klubu in različnim naložbam, medtem ko bi 3,13 milijard pripadlo Abramoviču, ki je v preteklosti večkrat najavil, da bo denar od prodaje kluba namenil fundaciji za pomoč žrtvam vojne v Ukrajini.

Ratcliffe, ki naj bi bil prvi, ki je resnično zadovoljil Abramovičeve apetite, je celo tako prepričan vase, da je že izjavil, da bo do ponedeljka klub že uradno njegov.

Jim Ratcliffe | Avtor: Profimedia Profimedia

Aprila 2020 je bilo sicer njegovo premoženje ocenjeno na 28,2 milijard dolarjev, s čimer naj bi bil drugi najbogatejši Britanec ter 55. najbogatejši človek na svetu.

Je lastnik švicarskega nogometnega prvoligaša FC Lausanne, jadralne ekipe Ineos Britannia, kolesarske ekipe Ineos (nekdanji Sky), francoskega nogometnega prvoligaša OGC Nice ter glavni sponzor in partner Mercedesove ekipe v Formuli 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.