Šport > Nogomet
0 ogledov

Jokić: "Igre nimamo kaj popravljati!"

Marko Šuler Matej Mavrič Saša Despot
Po ponedeljkovem večernem treningu v Firencah si je nekaj dragocenega časa za slovenske medije vzel le branilec Bojan Jokić. "Šport in življenje gresta naprej, čaka nas nova tekma in novo dokazovanje," je povedal po košarkarju Sašu Ožboltu novi ljubljenec soseda iz Borovnice. Ožbolt je prvemu slovenskemu komentatorju odgovoril z "MVP" predstavo na evropskem prvenstvu. Mu bo sledil tudi Jokić?

Pozen prihod v Firence je ponedeljkov uradni trening slovenske nogometne reprezentance na stadionu Artemio Franchi prestavil za dobre pol ure. Selektor Matjaž Kek je fotografe in novinarje odpravil še pred obljubljenimi 15 minutami, kolikor naj bi bil trening odprt za javnost. Edini, ki se je peščici slovenskih medijev posvetil pred odhodom v hotel, je bil branilec Bojan Jokić: "Šport in življenje gresta naprej, jutri (v torek, op. a.) nas čaka nova tekma in novo dokazovanje. Vsi smo v redu, razen (Zlatana, op. a.) Ljubijankića, in upam, da bo tudi on nared za tekmo. Favorit je Italija, mogoče bo to lažje za nas, mogoče težje. Moramo si upati igrati nogomet, kot ga znamo," je dejal nogometaš Chieva.

Od petkovega poraza z Estonijo je bilo za kakšne revolucionarne posege v ekipo in njeno igro seveda premalo časa, tudi tokrat pa se Kek ogreva za igro z dvema "težkima" napadalcema, kar bo slovensko zvezno vrsto še enkrat naredilo zelo ranljivo proti številčnim azzurrom.

"Igre nimamo kaj popravljati. Mi že pet let gojimo svoj stil igre. To se na takšni ravni ne popravlja. Tekme so na takšni ravni, vsak izgubi in vsak zmaga – vse to gre naprej. Z njimi smo že igrali. Res je, da gre za novo generacijo in zelo dobro ekipo. Upamo na najboljše. Potrebujemo točke, zato bomo tako tudi igrali," je za konec še pristavil Jokić.

Komentarjev 1
  • 1111 10:03 06.september 2011.

    Jokić, a ti še ni prišlo, da ta stil igre ni več aktualen??? ...potrebno je več tekanja in premikanja po terenu, kakšno novo akcijo naštudirat...sej ni čudno, da se tekme izgubljajo, če se tako razmišlja ...