Šport > Nogomet
37 ogledov

Jol hvali Birsov Auxerre

Martin Jol (v ozadju desno) pri Ajaxu vodi novo talentirano generacijo na čelu z Žurnal24 main
Trener Ajaxa Martin Jol pred nocojšnjo tekmo njegovega Ajaxa proti Auxerru hvali "filozofijo" francoskega kluba. Bo Valter Birsa sploh igral? Hrvaški napadalec Eduardo zvečer prvič proti Arsenalu.
Auxerre je malce podoben Ajaxu. Začelo se je z Guyjem Rouxom, z njihovo lastno kulturo, mladimi igralci. Ostali so na pravi poti s svojo mladinsko šolo in z mladimi fanti, ki prodirajo v prvo moštvo.
Martin Jol

Daleč so sicer leta slave za amsterdamski Ajax, ki pa se bo v torek zvečer pomeril s svojim "posnemovalcem". Tudi francoski Auxerre slovenskega reprezentanta Valterja Birse namreč slovi po vzgajanju vrhunskih nogometašev, ki igrajo v največjih evropskih klubih. Tega dejstva ni spregledal niti Ajaxov strateg Martin Jol:

"Auxerre je malce podoben Ajaxu. Začelo se je z Guyjem Rouxom (legendarni trener kluba, op. p.), z njihovo lastno kulturo, mladimi igralci. Ostali so na pravi poti s svojo mladinsko šolo in z mladimi fanti, ki prodirajo v prvo moštvo," je Jol pohvalil nasprotnike na novinarski konferenci.

Za zdaj še ni znano, če bo Birsa po ligaški tekmi konec tedna presedel tudi tekmo v Ligi prvakov. "Imajo svoj stil in za zdaj jim gre odlično. Imajo dobro, čvrsto moštvo z velikim številom kakovostnih igralcev," je še dodal Jol.

"Moja poškodba je preteklost. Pripravljen sem uživati v nogometu. V Arsenalu sem preživel tri leta, bilo je nekaj čudovitih trenutkov. Izjemno spoštujem Arsena Wengerja in navijače. Vendar sem zdaj na drugi strani. Potrudil se bom na vso moč," pred gostovanjem na "svojem" stadionu pravi Eduardo. Vi pa si oglejte napoved torkovega sporeda Lige prvakov, vključno z nekaj sočnimi izjavami neponovljivega Joséja Mourinha.

Eduardo se vrača na Emirates
Če ne drugače, se jim je ta prikupil z  redko videno vztrajnostjo in odločenostjo vrniti se na igrišče po grozljivi poškodbi gležnja, ki je na kocko postavila njegovo kariero v sezoni 2007/08. Na ta način je postal prav topničarski mučenik. Z zvrhano mero čustev pa obračun s Šahtarjem pričakuje tudi Arsenalov trener Arsene Wenger. "Ko bom zagledal Eduarda, bom hkrati srečen in žalosten. Srečen, ker vem, da je Dudu fantastičen fant. Žalosten pa, ker sem trdo delal glede njegovega prestopa v Arsenal, ki pa ga je nato zapustil z zavestjo, da ni izpolnil svojega potenciala. Dudu je imel kakovost, potrebno za Arsenal. Zelo težko je reči, kaj bi lahko dosegel, če ga na vrhuncu forme ne bi pokosila poškodba," je razlagal Wenger: "Kaj se je pravzaprav zgodilo? Zelo dolgo se je pobiral po poškodbi, kar so izkoristili njegovi soigralci in zavzeli njegovo mesto."

Nad Dudujem je navdušen tudi Šahtarjev trener Mircea Lucescu: "Eduardo je izjemno profesionalen in inteligenten. Vem, da bo tekma na Emiratesu zanj zelo čustvena. Tako zelo si je želel ostati v Arsenalu, a mu je poškodba prekrižala načrte. Zdaj mu Šahtar pomaga vrniti se na najvišjo raven."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.