Šport > Nogomet
13 ogledov

Jurčić: "Plačaš 20 milijonov in težave ni več"

Krunoslav Jurčić Reuters
Zagrebški Dinamo je tudi po tretjem kolu Lige prvakov brez točke in brez zabitega gola. Tokrat je v Maksimirju (skupina D) z 2:0 zmagal Ajax.

Modri so prav v obračunu z Ajaxom videli svojo priložnost za prvo zmago v elitnem tekmovanju. Pred tekmo so samozavestno izjavljali, da je Ajax v najslabši formi od vseh treh tekmecev v skupini, a očitno je bil tudi tak prevelik zalogaj. Dinamo v treh tekmah še ni zabil gola, tudi tokrat pa je na plan prišla največja težava – neučinkovitost. Napadalci so si priigrali kar nekaj priložnosti, a jih niso izkoristili. Zato pa sta za goste v drugem delu zadela Boerrigter in Eriksen ter poskrbela za prvo zmago Nizozemcev.

Jurčić: Zadovoljen sem!
Strateg Dinama Krunoslav Jurčić je po tekmi povedal: "Od igralcev sem želel, da dajo svoj maksimum. Da pridemo do priložnosti in napademo Ajax ter da osvojimo kakšno točko. Dali smo maksimum, zato sem zadovoljen." O velikem številu zapravljenih priložnosti pa: "Imeli smo štiri, pet lepih priložnosti za gol. S takšno realizacijo ne moreš biti uspešen v tako kakovostnem tekmovanju." Fatos Beqiraj, Jerko Leko in Ante Rukavina niso našli poti mimo Ajaxovega vratarja Vermeera. Dinamo je ob Genku tako edina ekipa v Ligi prvakov, ki še ni zadela. "Želite rešitev? Plačaš 20 milijonov in kupiš napadalca," je dejal Jurčić, ki so mu gledalci v 70. minuti namenili koncert žvižgov. Ob zaostanku z 0:1 je namreč iz igre potegnil napadalca Beqiraja, na igrišče pa poslal defenzivnega Nikolo Pokrivača. "Jaz nisem džuboks, da bom izpolnjeval želje," je kratko dejal Jurčić.

Dinamo bo imel priložnost za maščevanje čez 14 dni, ko bo v četrtem kolu gostoval v Amsterdamu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.