Šport > Nogomet
38 ogledov

Jurčić: To je smešno

krunoslav jurčić dinamo EPA
Zdaj že nekdanji trener Maribora Krunoslav Jurčić je predstavil svoje videnje dogodkov ob zamenjavi.

"Slišal sem, da se v medijih pojavljajo neke zgodbice o sistemu. A to je smešno. Trener, ki prihaja v klub z 9 točkami zaostanka, mora prinesti nekaj svojega. Na nek način mora pretresti ekipo. Fantje so uživali v sistemu in v delu z mano. Ko sem prišel v Zagreb, sem dobil telefonska sporočila od skoraj vseh igralcev. Kadar dobiš taka sporočila, si lahko ponosen na svoje delo. To pove tudi vse o zgodbicah o sistemu in podobno. Če nekdo drug ni bil zadovoljen s sistemom in bi želel o tem odločati, je to nekaj drugega," je za RTV Slovenija izjavil Krunoslov Jurčić in kot 'krivca' zamenjave označil športnega direktorja Zlatka Zahovića.

Jurčić je v Mariboru zdržal le nekaj mesecev, v tem času pa je prepolovil zaostanek za Olimpijo. Pri Mariboru so vanj podvomili v pripravljalnem obdobju na spomladanski del sezone, ko so brez danega zadetka klonili proti Esbjergu, Astani in Dnipru, kaplja čez rob pa je bil poraz proti Celju. "Velik alarm se je prižgal že v Turčiji. Ekipa, ki je igrala proti Celju, zadnjih treh tekem v Beleku ni dobila. Po pogovoru z igralci vidim, da niso sprejeli trenerjevega načina dela. Zato tudi takšna podoba na igrišču. Morali smo ukrepat," je svojo odločitev za Večer razložil najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance.

"Druge rešitve ne vidim"

"Mislim, da ne pretiravam, če povem, da smo proti Celju odigrali najslabšo tekmo, odkar sem v klubu. Pogovarjal sem se z nogometaši, začutil sem, da ne reagirajo več na trenerja, dojel sem, da moram nekaj spremeniti. Veste, ko proti Celju trener edino 'špico' zamenja z veznim igralcem, ti pa izgubljaš tekmo … Tedaj veš, da nekaj ni v redu. To enostavno ni v duhu Maribora in naših šampionskih ambicij. V našem poslu je to tako, to je jasno tudi Krunoslavu. Ne moreš zamenjati vseh igralec, trener je tisti, ki mora oditi, ko gredo stvari narobe. Ta poraz s Celjem nas je oddaljil ob boja za naslov prvaka, ekipa v stanju, v kakršnem je zdaj, ne bi mogla nič za vikend na derbiju z Olimpijo. Edini način je ta pozitiven šok, da novi trener predrami moštvo. Druge rešitve ne vidim. Če bi izgubili, bi bilo devet točk zaostanka vseeno preveč," se je na klic Sportskih novosti, ki so ga povzeli pri Ekipi, odzval Zahović.

Ta je v vlogi športnega direktorja sicer hitro zamenjal kar nekaj trenerjev, Jurčićev rojak Ante Čačić, sedanji selektor Hrvaške, se je na klopi vijoličastih zadržal le tri mesece. Zdaj bo ekipo znova vodil nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Darko Milanič, Mariborčane pa konec tedna že čaka velik obračun proti Olimpiji.

“Nedvomno nismo poskrbeli za lepo popotnico. Toda derbi je nova, posebna zgodba. Derbi prinaša svoja čustva, posebno energijo. Moramo ujeti svoj ritem in pokazati pravi obraz,” je sicer o sobotnem obračunu z Ljubljančani razmišljal Jasmin Handanović. Ta je s soigralci v torek vadil pod vodstvom Saše Gajserja.

Komentarjev 5
  • Ivek Srnec 18:37 02.marec 2016.

    ni kaj dodati ZZ je BOg NK Maribora in to je toooooooooooooooo ?

  • Harrison 13:16 02.marec 2016.

    Upam, da jih res nažgejo! Mogoče pa se MB znebi te pijavke od Zahoviča. Sicer v to močno dvomim.

  • Avatar mike1968
    mike1968 09:28 02.marec 2016.

    Tako očitno so namestili Milaniča, da je kar hudo. Namerno so izgubili, ilanič je šel že na ogled tekme Olimpije in to je to.Upam, da jih v soboto Olimpija nažge tako kot si jih nazadnje v Mariboru.