Šport > Nogomet
55 ogledov

Po kakovosti tik za ligami 'petice'

derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Po velikem derbiju med Olimpijo in Mariborom so bili zadovoljnejši gostitelji, ki so na lestvici ohranili sedem točk prednosti pred velikimi rivali.

"V prvi vrsti sem zadovoljen zaradi načina, kako smo se po zaostanku z 0:2 uspeli vrniti v srečanje, saj smo vse do zadnjega sodnikovega žvižga preprosto verjeli v to, da lahko pridemo vsaj do točke. Glede na prikazano in priložnosti, ki smo si jih priigrali, pa vendarle menim, da smo si zaslužili tudi kaj več. A pustimo sedaj podrobnejše analize, to je bil derbi, posebna tekma med dvema najboljšima slovenskima moštvoma, v kateri na koncu običajno odločajo malenkosti," je po tekmi dejal ljubljanski junak Andraž Šporar, ki je z dvema volejema poskrbel za pomembno točko.

Kapetan Olimpije je v 17. kolih, Ljubljančani bodo šele v sredo odigrali dvoboj 18. kola, dosegel 17 zadetkov in zanesljivo vodi na lestvici strelcev v prvi ligi. Po sedem golov manj sta zabila kapetan Maribora Marcos Tavares in napadalec Gorice Blessing Eleke.

"Vselej poudarjam, da so doseženi zadetki plod dobre igre celotnega moštva. Verjemite mi, da smo vsi, od prvega do zadnjega, dali vse od sebe, se borili in 'grizli' za vsak centimeter zelenice, da bi našim izjemnim navijačem pripravili nov razlog za zadovoljstvo. Mislim, da jih nismo razočarali. Kot kapetan moštva pa sem obenem izjemno ponosen na svoje soigralce, saj so resnično pokazali iz kakšnega testa so," je še dejal Šporar.

Mariborčani, ki so vodili do 92. minute, so bili razumljivo manj zadovoljni z razpletom dvoboja. "Osebno sem bil prepričan, da lahko zdržimo do konca brez prejetega zadetka in da lahko tudi sami dosežemo gol, če bi se sodnik držal kriterijev, ki jih je imel. Tista nedosojena enajstmetrovka nad daretom Vršičem ... V 15-letni kariera tega še nisem doživel, to je bil vselej penal, rdeč karton. Na takšni tekmi se to preprosto ne sme zgoditi," je dejal mariborski branilec Marko Šuler.

Ob izključitvi Petra Stojanovića so svoje nezadovoljstvo pokazali tudi na mariborski klopi, vseeno pa je trener vijoličastih Krunoslav Jurčić našel nekaj pozitivnih reči: "Mislim, da je lahko celoten slovenski nogomet, da so lahko vsi ljudje, ki sodelujejo pri njegovem ustvarjanju, ponosni ob takšnem vzdušju in kakovosti nogometa. Ne bom rekel, da je na ravni petih najmočnejših evropskih lig, zagotovo pa se lahko primerja z nekaterimi visoko rangiranimi ligami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.