Šport > Nogomet
490 ogledov

Justin Kluivert ni izbral očetove Barcelone

Justin Kluivert Twitter AS Roma
Justin Kluivert, 19-letni sin Patricka Kluiverta, bo kariero nadaljeval v Romi, čeprav sta ga želela Barcelona in Manchester United.

Nekdanji nizozemski reprezentant Patrick Kluivert je sredi 90-ih let iz Ajaxa prestopil v Milan in nato v Barcelono, za katero je v šestih letih odigral več kot 180 tekem in zabil 90 golov. Po njegovih stopnijah je šel tudi sin Justin Kluivert. Odrasel je v Ajaxovi nogometni šoli, zadnji dve sezoni že igral za člansko ekipo (12 golov na 44 tekmah), letos marca pa tudi debitiral za nizozemsko člansko reprezentanco. 

Ima 19 let. Igra na položaju krila. V zadnjih tednih so se številni evropski nogometni velikani borili zanj, tudi Barcelona in Manchester United. A ni izbral očetove Barcelone, tudi on gre najprej v Italijo. V ponedeljek je že pripotoval v Rim. Postal bo član Rome. Ta naj bi zanj odštela 18 milijonov evrov odškodnine.

Oče je bil sicer proti odhodu iz Amsterdama. "Osebno sem mu rekel, da bo zanj bolje, da še eno leto ostane v Ajayu, da si nabere nekaj kilometrine, da postane zares pomemben za ekippo. A ima 19 let, sam sprejema svoje odločitve. Kot oče ga moram podpreti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.