Šport > Nogomet
14 ogledov

Juve zmaguje naprej; Sarma premagan

(AS Roma - Chievo)
1/23
EPA
Juventus kljub temu, da si je že zagotovil 29. naslov italijanske Serie A, ne popušča. Stara dama je v 36. kolu italijanske lige na gostovanju premagala Atalanto (1:0). AC Milan je visoko ugnal Pescaro (4:0), Napoli pa Bologno (3:0). Nov poraz je vknjižil Samir Handanović; Inter je klonil proti Laziu (1:3).

Juventus je z zadetkom Alessandra Matrija, ki ga je Italijan dosegel v 18. minuti, premagal Atalanto (1:0). Asistenco je prispeval Andrea Pirlo. Domači so imeli več priložnosti, da rezultat poravnajo, vendar so bili nenatančni tudi z neposredne bližine. Čeprav so v zaključku tekme imeli pobudo in celo zatresli prečko, jim gostujočega vratarja ni uspelo premagati.

Konec upanja za Inter

Lazio je pokopal vse upe Interja, da si zagotovi kvalifikacije za evropska tekmovanja. Varovanci Vladimirja Petkovića so potrebovali tri točke, če so želeli ohraniti možnosti za nastop v Evropski ligi, upanje nerazzurrov pa je usahnilo po zaslugi treh zadetkov, ki so se znašli v mreži Samirja Handanovića.

AC Milan je z novo zmago ostal trdno zasidran na tretjem mestu Serie A. Rossoneri so s 4:0 odpravili Pescaro. Dvakrat se je med strelce vpisal Mario Balotelli, po enkrat pa Sulley Muntari in Mathieu Flamini.

Roma zapravila pomembno točko

AS Roma je na Olimpicu gostila Chievo, ekipo Boštjana Cesarja in Bojana Jokića, in v zadnji minute tekmi ostala brez pomembne točke v lovu na vstopnico Evropske lige.

Domači so bili v uvodnem delu bolj nevarni, vendar je bila obramba Chieva neprebojna. Za goste je v 25. minuti nevarno poskusil Perparim Hetemaj, vendar je meril mimo vrat. V zaključku polčasa je močno streljal Francesco Totti, njegov poskus pa je ubranil Christian Puggioni. Gostujoči vratar je skrbel, da je mreža ostala nedotaknjena, nogometaši Chieva pa so v zaključku vse bolj pritiskali. V 85. minuti je moral strel Felipeja Seymourja zaustaviti Bogdan Lobont, slednji pa je bil premagan nekaj trenutkov kasneje, ko je po podaji Boukaryja Drame z bližine zadel Cyril Théréau.

Italijanska liga, 36. kolo:

AS Roma : Chievo 0:1 (0:0)
Théréau (90)
Bojan Jokić in Boštjan Cesar (oba Chievo) nista zaigrala.

Pescara : AC Milan 0:4 (0:2)
Balotelli (10/11m, 57), Muntari (33), Flamini (51)

Atalanta : Juventus 0:1 (0:1)
Matri (18)

Bologna : Napoli 0:3 (0:0)
Hamsik (53), Cavani (63/11m), Džemaili (67)
Rene Krhin (Bologna) ni zaigral.

Cagliari : Parma 0:1 (0:0)
Rosi (80)

Inter : Lazio 1:3 (1:2)
Alvarez (33); Floccari (22), Hernanes (45/11m), Onazi (77)

Palermo : Udinese 2:3 (1:1)
Micolli (34), Hernandez (81); Muriel (10), Angella (64), Benatia (87)
Jasmin Kurtić (Palermo) je igral do 68. minute. Josip Iličić (Palermo) je igral celo tekmo.

Sampdoria : Catania 1:1 (1:0)
Silvestri (36); Spolli (68)

Siena : Fiorentina 0:1 (0:1)
Rodriguez (14)

Torino : Genoa 0:0 (0:0)
Valter Birsa (Torino) je vstopil v 55. minuti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.