Šport > Nogomet
170 ogledov

Juventus pripeljal dve okrepitvi

Wojciech Szczęsny Wojciech Szczęsny.
Italijanski nogometni prvak Juventus iz Torina je v svoje vrste privabil nova nogometaša. Nova člana stare dame sta postala poljski vratar Wojciech Szczęsny in italijanski branilec Mattia De Sciglio.

Štiriindvajsetletni Mattia de Sciglio je bil nazadnje član AC Milana, kluba, h kateremu je pred dnevi prišel Juventusov branilec Leonardo Bonucci. De Sciglio, za katerega je Juventus odštel deset milijonov evrov, bo pri Torinčanih zakrpal vrzel na desnem bočnem branilskem položaju, ki je nastala po odhodu Danija Alvesa k Paris St. Germainu. De Sciglio je v prvo ekipo Milana prišel z 19 leti, za italijansko reprezentanco pa je doslej zbral 31 nastopov.

Federico Bernardeschi Samo tega ne! Šport "Kdo ti ne bi želel pljuniti v obraz?"

Juventus pa je v svoje vrste pripeljal tudi 27-letnega vratarja Wojciecha Szczęsnyja. Zanj je londonskemu Arsenalu plačal 11 milijonov evrov odškodnine. Szczęsny sicer že ima izkušnje z Apeninskega polotoka, saj je zadnji dve sezoni kot posojen vratar Arsenala branil za AS Romo. Poljski vratar, ki naj bi bil naslednik legendarnega Gianluigija Buffona (ta se po SP 2018 poslavlja od nogometa), bo pri Juventusu služil po 3,5 milijona evrov na sezono. Podpisal je štiriletno pogodbo. Szczęsny je v Arsenal prišel leta 2006 iz varšavske Legie. Tri leta pozneje se je prebil do prve ekipe topničarjev, za katere je zbral 181 nastopov. Za Poljsko pa je odigral 28 tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.