Šport > Nogomet
133 ogledov

Juventusov talent bo kariero nadaljeval na Otoku

Moise Kean Juventus EPA
Devetnajstletnik ima visoke ambicije.

Mladi italijanski reprezentant Moise Kean zapušča vrste torinskega Juventusa in se z italijanskega škornja seli k angleškemu prvoligašu Evertonu. Devetnajstletni italijanski reprezentant je z Evertonom podpisal petletno pogodbo do leta 2024, njegov prestop pa naj bi bil vreden 40 milijonov evrov.

Navijači Evertona upajo, da se bodo z nadarjenim napadalcem vmešali v boj z najvišja mesta v Premier League. Kean je sicer peta okrepitev 'karamel' v poletnem prestopnem roku, pogodbe so s klubom iz Liverpoola pred njim podpisali še Andre Gomes, Fabian Delph, Jean-Philippe Gbamin in Jonas Lössl.

"Ponosen sem, ker bom nosil dres Evertona. Dal bom vse od sebe in pokazal svoje sposobnosti. Podpisal sem za Everton, ker klub, tako kot jaz, gleda v prihodnost. Zavedam se visokih ambicij in želim klubu pomagati do njihove uresničitve," je dejal Kean za Everton TV po predstavitvi. 

Milan potrdil prihod Bennacerja

Italijanski nogometni prvoligaš AC Milan je potrdil, da se bo ekipi v novi sezoni pridružil v Franciji rojeni alžirski reprezentant Ismael Bennacer, ki je nedavno z reprezentanco osvojil afriški pokal in bil tam izbran tudi za najkoristnejšega igralca prvenstva. Bennacerju je Apeninski polotok dobro znan, saj je doslej igral za Empoli, z Milanom pa je podpisal petletno pogodbo.

Nicolas Pepe Nakup Šport Pri Arsenalu podrli rekordni znesek ob prestopih

Enaindvajsetletni nogometaš ima za sabo zanimivo zgodovino, saj je v mladosti igral za reprezentanci Francije do 18 in 19 let, leta 2016 pa se je odločil, da bo igral za Alžirijo. Za domovino svojih staršev in starih staršev je doslej zaigral na 17 tekmah.

Ismael Bennacer | Avtor: Profimedia Profimedia

Bil je tudi v član Arsenalove ekipe do 23 let, a si na Otoku ni priboril mesta v prvi ekipi kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.