Šport > Nogomet
31 ogledov

Kaka in Milan: ponovno z roko v roki?

kaka real madrid EPA
Brazilec Kaka se po prihodu v Real Madrid leta 2009 ni izkazal za takšnega igralca, kot smo ga bili vajeni v dresu Milana. Čeprav se je vrnitev na San Siro, predvsem zaradi finančnih razlogov, zdela dokaj neverjetna, pa sedaj kaže, da bi se Kaka lahko vrnil k rosonerom.

Leto 2009 je bilo nadvse uspešno za kraljevi Real, seveda ko govorimo o zvezdniških prestopih, saj je predsednik kluba Forentino Perez v madridski klub pripeljal Cristiana Ronalda in Kakaja. Portugalec se je izkazal za enega najboljših nogometašev na svetu, medtem ko Brazilec ni upravičil velikih pričakovanj. Pomanjkanje minutaže in koncentracije so botrovale temu, da je dobitnik zlate žoge iz leta 2007 vse več minut presedel na klopi. Kaka naj bi si po pisanju spletnega portala As.com želel zapustiti Real, a vprašanje je, kaj mu lahko ponudijo v Milanu, kjer je pred petimi leti osvojil prestižno Ligo prvakov.

Na Santiago Bernabeu je leta 2009 prispel v velikem slogu. Na njegovi uradni predstavitvi se je zbralo kar 55 000 navijačev, ki so v njem videli pravi blagoslov. A sčasoma je Kaka postal odvečno blago in sedaj kaže, da bi njegov odhod lahko bil ključnega pomena za prihod Luke Modrića. Vrnitev Brazilca k rdeče-črnim iz Milana se je do nedavnega zdela malo verjetna, a po včerajšnji izjavi Silvia Berlusconija, so se odprle nove možnosti. Nekdanji italijanski premier in lastnik kluba se je odločil za prodajo Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silve, kar bo klubu prineslo 62 milijonov evrov odškodnine, polega tega pa bodo veliko prihranili tudi pri plačah igralcev. V besedah Berlusconija, ko je našteval možne zamenjave, se je znašlo rosonerom dobro poznano ime: Kaka.

Kaka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Pred slabim mesecem dni je predsednik Milana Adriano Galliani izjavil: ''Vrnitev Kakaja je nemogoča, ker mu ne moremo zagotoviti plače, kakršno ima v Madridu.'' Brazilec v Realu zasluži 9 milijonov evrov na sezono, kar bi mu do konca pogodbe v Madridu navrglo 27 milijonov evrov. S Kakajem ni bil najbolj zadovoljen niti portugalski strateg Jose Mourinho, ki je Brazilcu nekajkrat namenil več minutaže, a trideseteletnik preprosto ni našel prave forme. Kljub temu Mourinho še ni obupal nad Brazilcem in ostale prosi za potrpljenje. Ne glede na odločitev Kakaja lahko z gotovostjo trdimo, da bo v Realu na zelenici preživel mnogo manj časa, kot si igralec njegovega kova zasluži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.