Šport > Nogomet
73 ogledov

Kako iz 16 centov dveh urah ustvariti 25 tisočakov

Zlatan Ibrahimović Manchester United Everton enajstmetrovka EPA
Ljubitelj ali ljubiteljica nogometa in stav iz Srbije bo ta teden ohranil/a v zares lepem spominu.

Sredi tega tedna je bilo v najboljših evropskih nogometnih ligah na sporedu ogromno tekem. To seveda pomeni priložnost za tiste, ki radi vplačajo kakšen evro (ali v primeru tega članka dinar) in upajo, da jim bodo nogometni bogovi naklonjeni.

V torek je nekdo v Srbiji na stavni listek vpisal enajst nogometnih parov. Na šestih od enajstih tekem je predvidel zmago ene od ekip brez prejetega zadetka, kar se je uresničilo. Pravilno je predvidel (ali predvidela), tudi razplet ostalih srečanj, za zajeten kupček denarja pa je moral/a posebej trepetati zaradi enega od obračunov.

Na Old Traffordu sta se merila Manchester United in Everton, na omenjenem listku je bil za to tekmo predviden remi. In glej ga zlomka, domači so do izida 1:1 prišli v 94. minuti po uspešno izvedeni enajstmetrovki Zlatana Ibrahimovića.

Skupna kvota za vse pravilno napovedane pare je znašala za odtenek manj kot 122.000, naš/a junak/inja pa je za zmagovalni listek odštel/a vsega 20 srbskih dinarjev (16 centov skupne evropske valute). Ker je zaradi specifičnosti stave dobitek vključeval tudi 25-odstotni bonus, je nagrada presegla višino treh milijonov dinarjev kar zneše več kot 25.000 evrov.

Ni kaj dodati, stava in pol. Seveda pa ima zgodba tudi drugo plat, saj bi se z malce večjim vložkom pridobljeno bogastvo še precej bolj povečalo.

stava dobitek Srbija | Avtor: PrtSc PrtSc

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.