Šport > Nogomet
25 ogledov

Kakšna zgodba: Hargreaves zabil na debiju!

Owen Hargreaves je zabil na debiju za Manchester City Reuters
V Angliji se je v torek začelo 3. kolo ligaškega pokala. Čeprav je sprva zaostajal proti četrtoligašu, je Arsenal zabeležil zmago s 3:1. Tri gole in zmago je dosegel tudi Manchester United na derbiju proti Leeds Unitedu. Sprehod na Elland Roadu je pokvarilo vedenje gostujočih navijačev, ki so zapeli nekaj šokantnih "navijaških" pesmi. Zgodba kola je kljub vsemu gol Owna Hargreavesa, prvi po treh letih, ki je zabil pri zmagi Manchestra Cityja nad branilci naslova Birminghamom (2:0).

Večno poškodovani Anglež Owen Hargreaves je na prvi uradni tekmi za Manchester City zabil tudi svoj prvi gol, in to po več kot treh letih. Nekdanji reprezentant Anglije se je k Cityju pred sezono preselil iz Manchestra Uniteda, kjer so ga mučile kronične težave s poškodbami, njegov sanjski debi pred novimi navijači pa je z golom zaokrožil še Mario Balotelli, s katerim so Citizensi premagali branilce naslova Birmingham City, naslednje nasprotnike Maribora v Evropski ligi.

Za Liverpool se je pri drugoligašu Brightonu po dolgi odsotnosti vrnil kapetan Steven Gerrard, prvi gol pa je po povratku v klub zabil Craig Bellamy (2:1). Tekmo med lokalnima rivaloma Chelseajem in Fulhamom so na Stamford Bridgeu odločili streli z bele točke, potem ko je nekdanji soigralec Slovencev pri Palermu, Pajtim Kasami, eno zapravil že v drugem polčasu, izključen pa je bil Alex. Tragična figura je bil na koncu novi Fulhamov igralec Bryan Ruiz, ki je proti vratarju Rossu Turnbullu zapravil odločilni strel.

Navijači Uniteda razvili ogaben transparent

Veliko rivalstvo med Leeds Unitedom in Manchestrom Unitedom je spet oživelo z gostovanjem rdečih vragov na Elland Roadu, prvič po oktobru leta 2003. Simultanka veteranov Sira Alexa Fergusona, dva gola je zabil Michael Owen, enega pa Ryan Giggs, je vseeno ostala v senci ostudnih navijaških napevov med samo tekmo. Unitedovi navijači so med drugim razvili tudi transparenta z napisi "Istanbul" in "Eric" - s prvim so domačine spomnili na tragični smrti dveh Leedsovih navijačev v Istanbulu pred enajstimi leti, z drugim pa na prestop Erica Cantonaja, ki je Leeds v prejšnjem stoletju zamenjal za United in ga popeljal na pota stare slave. Pri Telegraphu dodajajo, da so gostujoči navijači prepevali tudi pesmi z vsebino Istanbula, medtem ko jim domači privrženci niso želeli odgovarjati s podobno ostudnim napevom: "Munich!" S to besedo sovražniki Man. Uniteda rdeče vrage namreč spomnijo na münchensko letalsko tragedijo, kjer je življenje leta 1960 izgubilo 23 ljudi, velika večina članov Unitedove mitske generacije imenovane Busby Babes. So pa nekateri navijači Leedsa z gestikulacijami oponašali letalo, kar je vsaj tako hudo. Grdi prizori niso bili omejeni le na Elland Road, saj sta bila v izgredih poleg stadiona poškodovana dva policista, 21 ljudi pa je bilo aretiranih.

Amaterski videoposnetek z Elland Roada:

Pomembna zmaga za Wengerja

Izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis je že pred tekmo potrdil, da se topničarji ne mislijo raziti s trenerjem Arsènom Wengerjem. Francoz se je v svojem 15. letu pri Londončanih znašel pod verjetno najhujšim pritiskom v karieri, saj je Arsenal izenačil najslabši začetek prvenstva iz leta 1953. Malce je okus izboljšala zmaga nad četrtoligašem Shrewsbury Townom, čeprav je ta povedel, nato pa so topničarji zabili tri gole.

"Ne bomo šli po tej poti. (Wenger, op. a.) ni zlomljen ... Ni kar od enkrat postal slab trener ali nekdo, ki je izgubil stik z igro. To je totalen nesmisel," je povedal Gazidis. "Arsène je frustriran, deli iste frustracije kot mi vsi. Potencial je zelo velik, ampak našli smo lastne načine, s katerimi nam teh potencialov ni uspelo povsem izkoristiti in zato je globoko frustriran. Absolutno ni zlomljen. Tako osredotočen je, da prinese uspeh temu klubu kot še nikoli."

Newcastle še vedno brez Vučkića, a s "Heinekenom"!

Za obilico smeha je pred torkovo tekmo Newcastle Uniteda pri Nottingham Forestu poskrbel trener srak Alan Pardew. V njegovo moštvo se je po hudem zlomu noge in gležnja namreč vrnil Francoz Hatem Ben Arfa, Pardew pa ga je pred večerno tekmo opisal z naslednjmi besedami: "On je igralec, ki lahko doseže višave, ki jih drugi ne morejo. Tisti Heineken igralec, če hočete." Slovenski reprezentant Haris Vučkić zaradi poškodbe roke še vedno ni na voljo črno-belim, vsekakor pa upamo, da bo Vučkić nekoč Pardewova ... Bavaria? Ali vsaj Union/Laško!

Ligaški pokal (Carling Cup), 3. kolo:

Aldershot Town : Rochdale 2:1 (0:1)
Rankine (47), Hylton (78); Grimes (45)

Arsenal : Shrewsbury Town 3:1 (1:1)
Gibbs (33), Oxlade-Chamberlain (58), Benajun (78); Collins (16)

Aston Villa : Bolton Wanderers 0:2 (0:0)
Eagles (54), Kakuta (77)

Burnley : Milton Keynes Dons 2:1 (0:1)
Tripper (59), Amougou (89); Powell (6)

Leeds United : Manchester United 0:3 (0:3)
Owen (15, 32), Giggs (45)

Nottingham Forest : Newcastle United 3:4* (0:1)
Findley (46), Derbyshire (66), Tudgay (113); Løvenkrands (39, 60/11-m), Simpson (93), Coloccini (120)
* - po podaljšku

Stoke City : Tottenham Hotspur 0:0* (7:6)
* - po streljanju enajstmetrovk

Wolverhampton Wanderers : Millwall 5:0 (3:0)
Edwards (3), Hammill (7), Elokobi (38), Spray (77), Guédioura (88)

Blackburn Rovers : Leyton Orient 3:2 (1:0)
Roberts (44/11-m), Rochina (70), Vukčević (76); Mooney (64), Cox (86)

Crystal Palace : Middlesbrough 2:1 (1:0)
Zaha (18), Andrew (52); Zemmamma (55)

Brighton & Hove Albion : Liverpool 1:2 (0:1)
Barnes (90/11-m); Bellamy (7), Kuyt (81)

Cardiff City : Leicester City 2:2* (7:6)
Cowie (33), Gestede (82); Howard (40), Dyer (66)
* - po enajstmetrovkah

Chelsea : Fulham 0:0* (4:3)
RK: Alex (48/Fulham)
Kasami (Fulham) je v 49. minuti zapravil enajstmetrovko.

* - po enajstmetrovkah

Manchester City : Birmingham City 2:0 (2:0)
Hargreaves (17), Balotelli (38)

Southampton : Preston North End 2:1 (2:0)
Hooiveld (27), Lallana (33); Barton (51)

Everton : West Bromwich Albion 2:1* (0:0)
Fellaini (89), Neville (103); Brunt (57/11-m)
* - po podaljšku

Komentarjev 1
  • JackD 23:54 21.september 2011.

    Vsa čast (večini) navijačev Leedsa, ki se niso spustili na nizek nivo navijačev Manchestra. Za Yoojevce(tiste prave) pa itak vemo, kaki izmečki so..