Šport > Nogomet
20 ogledov

Kakšna zgodba: Maročani poslali domov Ronaldinha

Suazo Delgado Al Ahly Monterrey klubsko SP svetovno prvenstvo Marakeš Maroko
1/20
EPA
Pravljična pot domačinov Raje Casablance je na svetovnem klubskem prvenstvu dobila novo pravljično poglavje. Maročani so z enajstmetrovko Mouhssineja Moutoualija v polfinalu izločili brazilski Atlético Mineiro in končali sanje Ronaldinha (3:1).

Raja Casablanca je z dvema goloma v zadnjih desetih minutah šokirala velikega favorita Atlético Mineiro in si priigrala domači finale svetovnega klubskega prvenstva proti osvajalcu Lige prvakov Bayernu. Šele drugič po letu 2005 se bo zgodilo, da se v finalu ne bosta pomerili evropska in južnoameriška ekipa.

Mohaine Moutaouali je izkoristil sporno dosojeno najstrožjo kazen španskega sodnika Carlosa Velasca Carballa v 83. minuti, potem ko je Ronaldinho z izvrstnim prostim strelom izenačil za južnoameriške prvake. Vivien Mabide je globoko v sodnikovem podaljšku zabil gol za odločilnih 3:1, po katerem so se na tribunah začeli prizori čiste ekstaze.

Vzeli so mu tudi kopačke

Ronaldinha, ki je potrpežljivo vračal objeme presrečnih maroških nogometašev, so njegovi nasprotniki povsem slekli in celo sezuli. Mouhssine Iajour je za ekipo, ki na turnirju igra zgolj kot prvakinja domačega prvenstva, za vodstvo zadel kmalu po začetku drugega polčasa, ko je izkoristil hiter protinapad z natančnim strelom na drugo vratnico.

Brazilci so sicer imeli več posesti, toda bili pred vrati precej nezbrani. Poleg Ronaldinha je bil pred vrati mnogokrat nespreten tudi brazilski reprezentant , na drugi strani pa bi lahko "Galo" večkrat dobil gol iz protinapadov izjemno nevarnih Maročanov.

Mehičanom peto mesto

Nogometaši mehiškega Monterreya so na klubskem svetovnem prvenstvu v Maroku osvojili končno peto mesto, potem ko so v Marakešu v sredo premagali egiptovski Al Ahly s 5:1 (4:1).

Za Mehičane so zadeli Neri Cardozo v 3., César Delgado v 22. in 65., Leobardo López v 27., Humberto Suazo v 45. minuti z bele točke, za Al Ahly pa je bil uspešen Emad Meteab v 8. minuti.

Klubsko SP, polfinale:

Raja Casablanca : Atlético Mineiro 3:1 (0:0)
Iajour (51), Moutouali (83/11-m), Mabide (90); Ronaldinho (63)

Za peto mesto:
Al Ahly : Monterrey 1:5 (1:4)
Meteb (8); Cardozo (3), Delgado (22, 65), López (27), Suazo (45/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.