Šport > Nogomet
5540 ogledov

Kapetanu Reala grozi prepoved nastopa v polfinalu

massimiliano alegri sergio ramos Reševalni pas/Twitter Trener Juventusa se je takole sporekel s kaznovanim branilcem.
Španec bi lahko ostal brez prve polfinalne tekme Lige prvakov.

Real Madrid je na povratni četrtfinalni tekmi Lige prvakov skoraj zapravil velikansko prednost treh golov, ki si jo je priigral na stadionu Allianz v Torinu. Galaktike, ki so pred domačimi gledalci na Santiago Bernabéuu že zaostajali z 0:3, je v 93. minuti tekme odrešil glavni sodnik Michael Oliver s sporno dosojeno 11-metrovko v korist domače ekipe.

Real Juve Liga prvakov Šport Juventusu uspel preobrat, nato pa je prišla 93. minuta ...

Po glasnih protestih, prerivanju in provokacijah ter celo izključitvi legendarnega Ginaluigija Buffona je na belo točko stopil Cristiano Ronaldo in aktualne prvake popeljal v polfinale.

sergio ramos | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Realu se je močno poznala odsotnost kapetana Sergia Ramosa, ki je povratno tekmo izpustil zaradi rumenih kartonov. Branilec kraljevega kluba si je srečanje ogledal s tribune, nekaj minut pred koncem pa se je preselil k tunelu, kjer se je zapletel v prepir z gostujočim strategom Massimilianom Allegrijem.

Od prekrška Medhija Benatie nad Lucasom Vazquezom in dejansko izvedbo najstrožje kazni je minilo kar nekaj minut, v tem času pa je bilo zelo pestro tudi ob robu zelenice. Televizijske kamere so ujele prepir Ramosa in Allegrija, vsebino pogovora pa je po tekmi razkril italijanski strateg.

"Ramos je rekel 'claro' (čisti penal, op. a.), jaz pa sem mu odvrnil: 'Ne, ni bil tako čist.' Povedal sem mu še, da je bil v 92. minuti prve tekme storjen prekršek za 11-metrovko nad Juanom Cuadradom. To je vse, kar sem rekel. Normalno, da je bila prisotna jeza in razočaranje, saj je bil takrat izključen še Buffon. Benatia bi prav tako moral z igrišča, ker je že imel rumeni karton. Bila je velika zmeda," je pojasnil Allegri.

Gianluigi Buffon Gospod Šport Buffon kljub jezi navdušil s to potezo

Ramos je s svojo prisotnostjo ogrozil nastop v polfinalu Lige prvakov, saj se kot kaznovani igralec ne bi smel muditi v neposredni bližini igrišča. Branilec je prekršil pravila Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki bi ga morala, če bo sodnik Oliver kršitev zabeležil v uradnem poročilu tekme, kaznovati z eno tekmo prepovedi.

sergio ramos | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice