Šport > Nogomet
23 ogledov

Kartone dobiva zaradi pričeske

Marouane Fellaini EPA
Belgijski nogometaš Marouane Fellaini je po zaslugi svoje afro pričeske eden najbolj prepoznavnih nogometašev angleške premier lige. Vezist Evertona je prepričan, da je zaradi pričeske deležen nepravične obravnave s strani delilcev pravice.

Marouane Fellaini, ki brez las v višino meri 193 centimetrov, je na 25 tekmah v letošnji sezoni prejel osem rumenih kartonov, decembra pa si se je zaradi incidenta, ko je z glavo udaril nogometaša Stoka Ryana Shawcrossa, prislužil še tri tekme prepovedi igranja.

Marouane Fellaini | Avtor: EPA EPA
''V prvi sezoni pri Evertonu sem prejel 12 rumenih kartonov. Ob koncu so mi nekateri sodniki med obiskom kluba razložili, zakaj sem prejel toliko kazni. Priznali so, da so bili nekatere pretirano stroge, zato se sprašujem, zakaj so mi jih potem dosodili,'' je dejal Fellaini, ki je prepričan, da največjo vlogo pri odločitvah igra njegova bujna afro pričeska. ''Brez dvoma zato, ker sem nekdo, ki ga je težko zgrešiti. Visok sem in imam prepoznavno pričesko. Opazil sem, da me budno spremljajo - bojijo se me,'' je povedal 25-letnik.

Fellaini je spregovoril še o fanatičnosti angleških navijačev, ki po njegovem mnenju včasih presegajo mejo dobrega okusa. ''Angleži so nori na nogomet. To je dobro, a včasih presega mejo. Na primer, nek navijač me je ustavil na cesti in mi pokazal Evertonovo tetovažo na hrbtu. Včasih imaš težave z navijači drugih klubov. Enkrat se mi je zgodilo, da je navijač Livepoola vlekel moje lase - enkrat, dvakrat, petkrat - in postalo je moteče. Odšel sem domov, da bi se izognil težavam. Všeč mi je, da navijači Evertona nosijo lasulje v mojo čast. To je dokaz, da se poistovetijo z menoj in lepo je, če te cenijo,'' je zaključil Fellaini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.