Šport > Nogomet
18 ogledov

Katanec: Dovolj imam modernega novinarstva

nogomet Slovenija Turčija Saša Despot
Slovenski selektor Srečko Katanec naj bi bil po pisanju hrvaških medijev kandidat za prevzem trenerskega stolčka pri zagrebškem Dinamu.

Zlatko Kranjčar, hrvaški nogometni strateg, ki je v Zagrebu nasledil Zorana Mamića, je po komaj treh mesecih spakiral kovčke.

Trener se je znašel na udaru po ligaškem porazu z Osijekom (0:1) in slabem uvodu v Ligo prvakov (0:3), kaplja čez rob pa je bil nedeljski poraz z Rijeko (2:5), po katerem je 59-letni strateg ponudil svoj odstop.

Vodstvo zagrebškega ponosa nad njegovo odločitvijo ni bilo presenečeno, a kljub temu nima pripravljene ustrezne rešitve.

Za zdaj ni jasno, kdo bo prevzel hrvaškega prvaka, med kandidati pa naj bi bil tudi Srečko Katanec, ki se mu po vsej verjetnosti izteka mandat na klopi slovenske nogometne reprezentance.

''Kdo bo nasledil Cica Kranjčarja na klopi Dinama? Ne boste verjeli, a v Dinamu nimajo pojma,'' piše hrvaška izdaja spletnega portala Goal.com

Slovo nekdanjega nogometaša Dinama in enega najboljših hrvaških trenerjev je bilo zelo čustveno. ''Zahvaljujem se igralcem, navijačem in medijem. Rad imam Dinamo in hrvaško ligo. Po zadnjih rezultatih ne morem biti zadovoljen. Logično je, da se v interesu Dinama, ki ga imam rad in mu želim, da je uspešen, umaknem,'' je dejal Kranjčar.

Kdo bo njegov naslednik, je za zdaj še uganka. Večni kandidati, pišejo hrvaški kolegi, kot so Ante Čačić, Kruno Jurčić in Branko Ivanković so zasedeni. Med favoriti naj bi bil trener Slaven Belupa Željko Kopić, na radarju pa je tudi aktualni slovenski selektor Srečko Katanec. ''On naj bi bil Čeferinov človek. Ker se njegov predsednik seli v Nyon, naj bi se umaknil s položaja,'' piše Večernji list. 

"Dovolj imam tega modernega novinarstva! To je moj odgovor," je sicer na namigovanja za Reporter odgovoril Katanec.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:36 19.september 2016.

    Katanec na klopi hrvaškega prvaka?...........dodam še gajbo banan !

  • dragec 13:53 19.september 2016.

    DINAMOVCI, BOG NAJ VAM POMAGA