Šport > Nogomet
11 ogledov

Katanec: "Močnejši smo od Turkov"

sport 06.02.13. Srecko Katanec, prijateljska tekma slovenska reprezentanca in Bo Saša Despot
Turška nogometna reprezentanca bo na petkovi prijateljski tekmi proti Sloveniji v Bielefeldu igrala brez veznega igralca Borussie iz Dortmunda Nurija Sahina. Slednji že dlje toži zaradi oteženega dihanja, zato bo odšel na manjšo operacijo nosu.


Nuri Sahin
je še v torek popeljal turško reprezentanco na teren na prijateljski tekmi proti Latviji kot kapetan ekipe. Prav ta tekma je razkrila vse slabosti, saj so Latvijci v drugem delu Turkom zabili tri gole in ekipi sta se razšli z izidom 3:3.

Turški selektor Abdulah Avci se je v pogovoru za časnik Gazetefutbol pred tekmo s Slovenijo oprl predvsem na dobri del turške igre, saj v turškem taboru niso skrivali, da so bili po remiju v Duisburgu razočarani. "V drugem delu smo opravili številne menjave in tudi zato so nam nasprotniki iz štirih priložnosti zabili tri gole. Po drugi strani pa je tudi naša igra na sredini in v napadu lepo stekla in pripravili smo si številne priložnosti, da bi izid spremenili. V tem elementu smo bili zelo dobri."

Turki bodo pomlajevali

Avci je bil posebej zadovoljen z igro Selcuka Inana in Sahina, ki pa bo v petek manjkal. "Skupaj sta gradila igro na sredini terena in videlo se je, da smo tukaj zelo kreativni, kadar sta oba na igrišču."

Turški selektor ni skrival, da bo nadaljeval s pomlajevanjem izbrane vrste. "Trenutno igramo z ekipo, ki je v povprečju stara 24 let. Ta trend bomo nadaljevali, igralce pa natančno spremljamo na vsaki ligaški tekmi. V petek si želimo zmago in se s tem vrniti v Turčijo," je še dejal 49-letni turški strateg, ki močno potrebuje zmago, saj je Turčija kljub nasprotnim pričakovanjem skorajda že brez možnosti, da se uvrsti na nogometno svetovno prvenstvo prihodnje leto.

Časnik povzema tudi slovenskega selektorja Srečka Katanca, ki je za turško tiskovno agencijo Anadolu Ajansi napovedal zanimiv obračun: "Verjamem, da je naša ekipa močnejša od turške. Svoje znanje bomo pokazali, Turčija pa v zadnjem obdobju ni dosegala dobrih izidov. Imeli bomo svoje priložnosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.