Šport > Nogomet
51 ogledov

Katanec redkobeseden o Švici

Srečko Katanec EPA
Po bolečem sobotnem porazu proti Švici, ko je slovenska izbrana vrsta večji del tekme vodila, bo tokrat zmaga nujna. Tekmec bo Estonija, ki je na lestvici skupine E od minulega vikenda višje od izbrancev Srečka Katanca.

Slovenska izbrana vrsta je v soboto v Baslu proti Švici vodila z 2:0, nato pa izgubila z 2:3 v zadnjih minutah tekme. Boleč poraz je slaba popotnica pred novo preizkušnjo, a nogometaši so tokrat odločeni, da gredo po zmago, poraz pa pravijo je že pozabljen. Vzdušje med igralci je znova dobro, vsi novo preizkušnjo že nestrpno pričakujejo.

"Z Estonijo smo že tolikokrat igrali, da vemo, kako bo, zato pričakujemo zelo težko tekmo. Že prvo smo izgubili, čeprav smo bili na papirju boljši tekmec, zato dobro vemo, kaj nas čaka. Ne bo lahko, potem ko smo izgubili s Švico, a s fanti smo se dosti pogovarjali. Vsi se zavedamo, da nas čaka nova težka tekma, v kateri ne bo veliko priložnosti. Vemo, da bodo Estonci igrali zaprto igro, da bo naša priložnost iz protinapadov in da bo to treba čim bolje izkoristiti," je pred jutrišnjo tekmo v Mariboru dejal reprezentant Branko Ilić.

"Nismo mogli zaspati"

Ekipa se zaveda, da je dobro pripravljena, da pa ji je v soboto proti koncu popustila zbranost. "Do 70. minute smo igrali dober nogomet, na koncu pa izgubili tekmo. Po tekmi in po večerji nismo mogli niti zaspati. Kaj bi bilo če, kaj bi lahko naredili ... To tekmo moramo čim prej pozabiti. Dobro je, da je nova tekma hitro na sporedu, da imamo priložnost, da zasedemo to tretje mesto, ki si ga želimo. Mislim, da nam je drugo ušlo, ampak računamo na pomoč navijačev in ciljamo na zmago," je še dejal Ilić.

Katanec ni želel veliko govoriti o tekmi v Švici, poudaril je, da je ekipa pripravljena, da so vsi zdravi in da moštvo čaka še ena tekma, ki prinaša tri točke. Zaradi poškodbe bo manjkal Milivoje Novaković, zamenjave pa selektor ni razkril.

"Zadovoljen kot trener po Švici"

"Jutri boste videli postavitev, pred tekmo boste dobili spisek igralcev. Tekmo ste videli, fantom sem povedal, da startamo z negativnega vidika na koncu, a 75 minut ne moremo zbrisati. Vemo, da smo dobri, da smo v formi, situacija na igrišču določa trenersko kariero, igralci odločajo na igrišču. Odkar sem jaz selektor 75 minut še nismo tako dobro odigrali, taktično zrelo in pogumno. Jutri bo vse odvisno od situacije na igrišču, kaj pa bi bilo, če bi bilo, kaj bi moralo biti, tega ni, to je jokanje, ki ne prinaša točk. Kot trener sem vedno povedal, da je eno matematični rezultat, eno pa zadovoljstvo, ki ga vidiš na treningu, kako se poistovetiš z ekipo ... To smo delali, tako da sem lahko super zadovoljen kot trener," je dejal Katanec.

Selektor pravi, da torkova tekma še ne odloča o ničemer, da ekipi ostajajo še tri tekme. Seveda želi zmagati vsako tekmo, ekipe pa ne postavlja tako, da bi igral na ničlo. "Fantje morajo pozabiti soboto, so profesionalci, takšen je ritem, enak za vse, tako da ... Čaka nas izredno težka tekma, nobena reprezentanca Estoncev ni nadigrala, vemo kaj so, vemo, da so čvrsto vodena ekipa. Skupaj igrajo 10 ali 15 let, ne vem, imajo stotine tekem več," je povedal Katanec.

Selektor opozarja, da tekma ne bo lepa. "Navijačem sporočam, naj si ne predstavljajo, da bo tekma lepa za gledanje. Estonci igrajo čvrsto, zelo jih spoštujem, reprezentanca kot je Estonija, se dobi na tak način, da igralci z določeno kakovostjo pokažejo v določenem trenutku vso svoje znanje. Če tega ni, je težko in bo težko. Še enkrat ponavljam, čaka nas zelo težka tekma, ne pričakovati lepega nogometa, saj ga ne bo, rabimo pa podporo navijačev vseh 90 minut," je še dejal Katanec.

Estonija je v soboto z 1:0 (0:0) premagala Litvo. Edini gol je v 71. minuti prispeval znanec s slovenskih igrišč Konstantin Vassiljev. Estonci so osvojili deseto točko in so vsaj začasno na lestvici za točko prehiteli Slovenijo. Z 21 točkami so prvi Angleži, druga Švica jih ima 15, Slovenija na četrtem mestu devet, peta Litva šest, zadnji San Marino pa eno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.