Šport > Nogomet
9 ogledov

Optimizem pred tekmo s Švico

Trening reprezentanca Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Basel, kjer jo v soboto ob 20.45 čaka sedma kvalifikacijska tekma za Euro 2016. Izbrance Srečka Katanca je na tromeji s Francijo in Nemčijo pozdravilo sončno vreme, optimizem pa kljub pritisku veje iz igralcev.

V Švici sicer poudarjajo, da bi jim zmaga z dvema zadetkoma razlike pomenila praktično neposredno uvrstitev na Euro 2016, pri čemer njihov optimizem izvira tudi iz dejstva, da je Slovenija Švico na prvi medsebojni tekmi v teh kvalifikacijah s kar precej pomoči boginje Fortune v Ljudskem vrtu premagala z 1:0.

Motivacijski naboj pri Švicarjih bo torej visok. Enako pa velja za Slovence, saj bi tri točke iz Švice tudi pomenile, da sami odločajo o svoji usodi. Do konca kvalifikacij namreč fante Srečka Katanca čakajo še dvoboji z Estonijo in Litvo doma ter s San Marinom v gosteh. Vse kaže, da bo selektor Katanec v Baslu sicer začel s precej ofenzivno usmerjenimi nogometaši, uigraval je tako Valterja Birso, Kevina Kampla in Josipa Iličića za Milivojem Novakovićem.

Kar pa ne skrbi levega bočnega branilca Bojana Jokića, ki bo imel na svoji strani predvsem delo z Juventusovim Stephanom Lichtsteinerjem in Stokovim Xherdanom Shaqirijem, imenovanim tudi "Alpski Messi". "Oni držijo žogo, dobro se gibajo. Igrajo v velikih klubih, so kakovostni igralci, mislim pa, da lahko nekaj naredijo samo individualno. Po moje smo mi boljši kot ekipa," meni Jokić.

Ta bo skupaj s soigralci podrobnosti izpopolnjeval še na poznopopoldanskem treningu, po katerem bo selektor Katanec obelodanil zadnja razmišljanja pred sobotno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.