Šport > Nogomet
2589 ogledov

Katanec se je kljub zmagi posul s pepelom

Srečko Katanec Epa
Srečko Katanec je uspešno odprl azijsko prvenstvo.

Srečko Katanec je po odhodu s klopi Slovenije sedel na klop Iraka, ki ga sedaj vodi na azijskem prvenstvu. Na tem tekmovanju je sicer že sodeloval, a z Združenimi arabskimi emirati ni bil uspešen ter je obstal v predtekmovalni skupini. Tokrat se je zgodba začela drugače, Katanec pa je prišel do svoje prve zmage na velikih tekmovanjih.

V prvi skupinski tekmi je Irak s 3:2 po pravi drami premagal Vietnam, eden od tvorcev slovenske nogometne pravljice pred približno dvajsetimi leti pa ni niti spremljal odločilnega zadetka svoje reprezentance.

Katanec je iraško izbrano vrsto prevzel pred tremi meseci, ob polčasu pa je z 'levi iz Mezopotamije' zaostajal proti Vietnamu z 1:2. A vse skupaj se je dobro končalo, njegovo moštvo je v drugem polčasu doseglo dva zadetka, zadnjega iz prostega strela minuto pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Odločilni zadetek je na izjemen način dosegel Ali Adnan Kadhim.

"Ni bilo pravega pristopa. Morda zato, ker je šlo za prvo tekmo in so bili nogometaši nervozni," je po tekmi dejal Katanec. Ta se je nato tudi nekoliko posul s pepelom. Za izenačenje na 2:2 je namreč poskrbel 22-letni 'iraški Messi' Humam Tareq, ki je vstopil v igro v 58. minuti, le dve minuti kasneje pa je bil najpretnejši v šestnajstercu Vietnamcev.n  "Če povem pošteno, je bila moja napaka, da je tekmo začel na klopi. Brez dvoma je bil ključni igralec," je menil prvi mož na klopi Iraka. 

Iračane zdaj čaka dvoboj s favoriziranimi Iranci, udeleženci zadnjega SP so na prvi tekmi v skupini D s 5:0 odpravili Jemen.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice