Šport > Nogomet
26 ogledov

Katanec: "Stojanović ima kakovost za Zvezdo"

sport 15.11.11, Slavisa Stojanovic, prijateljska tekma, nogomet, ZDA, Slovenija, Anže Petkovšek
Slovenski selektor Srečko Katanec je srbskim medijem zatrdil, da Slaviša Stojanović ima potrebno kakovost za vodenje Crvene zvezde.

Kot najbrž že veste, je Slaviša Stojanović pristal na pogoje sodelovanja s Crveno zvezdo. Ostal je le še podpis pogodbe, nato pa sledi pot na bazične priprave, ki jih bodo srbski podprvaki opravili v slovenskem Čatežu.

Za srbske medije je mnenje o svojem bivšem pomočniku na klopi Združenih arabskih emiratov podal tudi slovenski selektor Srečko Katanec.

"Če ne bodo prvaki, bo to neuspeh"

"Želim mu vse najboljše. Kako mu bo šlo, ne vem, saj nisem natančno seznanjen z dogajanjem v Crveni zvezdi, lahko le špekuliram. Vem pa, da je Partizan še vedno precej boljši. Sicer pa sem za novico izvedel prek spletnih portalov in sem ga poklical, da mu čestitam. Dejal mi je, da še čaka na uradno potrditev kluba, da pa se je že vse dogovoril," je sprva povedal ljubljanski strokovnjak.

"Gotovo situacija v klubu ni idealna, če trener odide po treh mesecih dela. Nov trener pa vedno prinese nekaj negotovosti. Uspeh bo odvisen od tega, kako se mu bo uspelo prilagoditi novi sredini in kakšno ekipo bo imel. Zvezda je Zvezda, od nje se vedno pričakuje, da bo osvojila naslov. Če niso prvaki, je to neuspeh," se je ob situacijo na Marakani obregnil slovenski selektor. Zdaj že nekdanji trener, Portugalec Ricardo Sá Pinto, ki je Beograjčane prevzel marca po odhodu Aleksandra Jankovića, je kot razlog za konec sodelovanja navedel razprodajo nosilcev igre.

"Zvezda je še vedno ime"

Sá Pinto je sicer z rdeče-belimi naredil solidno serijo, zaostanek za vodilnim Partizanom je z enajstih zmanjšal na dve točki, nato pa je v predzadnjem kolu izgubil "večiti derbi" (0:1) in se poslovil od naslova. Partizan sicer že vrsto let dominira v elitni srbski ligi, poleg tega pa se nekdanji evropski prvaki iz Barija spopadajo s hudo finančno krizo, ki narekuje prodajo najbolj prepoznavnih igralcev.

"Zvezda je s Stojanovićem dobila dobrega trenerja. Uspeh je sicer odvisen od številnih dejavnikov, ampak Slave gotovo ima kakovost, ki je potrebna za trenerja Zvezde, ki je ne glede na slabo situacijo in slabše rezultate še vedno ime na naših prostorih," je zaključil Katanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.