Šport > Nogomet
16 ogledov

Kazen za nešportni zadetek

luiz adriano šahtar EPA
Brazilski nogometaš Luiz Adriano si je zaradi nešportne poteze na obračunu petega kola Lige prvakov med Šahtarjem in Nordsjællandom prislužil kazen. Napadalec ukrajinskega prvoligaša ne bo smel zaigrati na tekmi proti Juventusu.

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je z eno tekmo prepovedi nastopanja kaznovala Luiza Adriana, napadalca ukrajinskega predstavnika v Ligi prvakov Šahtarja Donjecka. Brazilec je na tekmi proti Nordsjællandu dosegel zadetek,  medtem ko je njegov soigralec zaradi poškodbe vračal žogo danskim nogometašem.

Na tekmi Lige prvakov prejšnji teden na Danskem proti Nordsjællandu je sodnik ustavil igro zaradi poškodbe enega od domačih igralcev. Šahtarjev nogometaš Willian je žogo nato hotel vrniti domači ekipi oziroma vratarju. Toda Adriano je, kljub temu da so domači branilci - prepričani, da bo v duhu fair playa žogo dejansko prepustil vratarju - obstali, stekel za žogo, preigral vratarja in zabil gol za 1:1.

Tako domači nogometaši kot gledalci so zaradi nečastnega gola burno protestirali, a sodniki so gol priznali. Na koncu so Ukrajinci zmagali s 5:2, Adriano je dosegel hat-trick. Zaradi kazni bo izpustil tekmo naslednjega kola, ko bodo Ukrajinci gostili Juventus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.