Šport > Nogomet
50 ogledov

Kek odgovoril na srbska natolcevanja

Matjaž Kek Rijeka Profimedias
Najbolj zaželeni slovenski nogometni trener Matjaž Kek je v intervjuju za Večer še enkrat zavrnil navedbe srbskih medijev in obljubil zvestobo Rijeki.

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek v Rijeki piše zgodovino hrvaškega nogometa, zato se za njegove usluge že zanimajo klubi iz nekdanje skupne države in Evrope.

Nedavno so se v srbskih medijih pojavila namigovanja, da naj bi slovenski strokovnjak prevzel Crveno zvezdo, kjer naj bi nasledil Miodraga Božovića. Kek, ki naj bi s srbskim velikanom sklenil ustni dogovor, je navedbe zanikal in dejal, da ima pogodbo z Rijeko sklenjeno do 15. junija.

Slovenski trener je v pogovoru za Večer šel še korak dlje in zatrdi, da ima s hrvaškim prvoligašem, ki je samo še nekaj točk oddaljen od prvega naslova državnega prvaka, sklenjen ustni dogovor do leta 2021. Pogodbe, ko je povedal Kek, še niso podpisane.

"Nič. Razne informacije, špekulacije, ugibanja, tudi mešanje megle so del igre, del posla. Nekdo nekje nekaj reče, marsikdaj tudi brez osnove, in iz tega nastane cel halo," je na temo Crvene zvezde za Večer povedal Kek in dodal, da si želi nadaljevati delo v Reki.

"Z Reko imam pogodbo do 15. junija, dogovorjeni pa smo do leta 2021. Ta hip ne potrebujem nič več. S papirji se ne mudi, pri meni beseda šteje. Tudi nazadnje sva se s predsednikom, ki ga izjemno spoštujem, najprej ustno dogovorila, stisk roke je vse povedal. Papirologija lahko pride kasneje," je pojasnil.

Rečani so tri kroge pred koncem prvenstva osredotočeni na rezultate, saj bodo v zaključku branili pet točk pred aktualnimi prvaki iz Zagreba. "S tem (podaljšanje pogodbe, op. a.) niti ne želimo posegati v ritem prvenstva, časa za urejanje tega bo dovolj. Vsaka moja misel, razmišljanje, vsa energija je v projektu Rijeka in nor bi moral biti, če bi razmišljal o čem drugem," je zaključil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.