Šport > Nogomet
21 ogledov

Kek: "Prihaja nogometna velesila!"

Zlatko Dedic Bostjan Cesar
1/15
Žurnal24 main
Dan pred kvalifikacijsko tekmo z Italijo se selektor Matjaž Kek še vedno ni želel odpovedati poškodovanemu Timu Matavžu. Primorec se je na četrtkovem treningu pridružil tudi soigralcem. Italijani odpovedali trening.
Italijani pristali predčasno in odpovedali trening!
Letalo italijanske reprezentance iz Pise je na brniškem letališču pristalo več kot 30 minut pred napovedano uro. Za nameček so Italijani odpovedali večerni trening, saj se bodo po stožiški zelenici le – sprehodili.

Selektor Matjaž Kek je svoje ase v rokavu ohranil tudi na zadnji novinarski konferenci pred kvalifikacijsko tekmo proti Italiji. V debate okrog začetne enajsterice se ni želel spuščati, prav tako pa Mariborčan še naprej dopušča možnost, da bi poškodovani Tim Matavž v petek lahko zaigral.

"Pred reprezentanco je velik, nov izziv, nova velika tekma, ki se začne z 0:0 in ki nosi s seboj naboj nekega spektakla. Dobro se zavedamo odgovornosti, ki jo nosi takšna tekma, ampak z neko pozitivno energijo, samozavestjo in prepričanjem, da smo sposobni dobrega rezultata," je za uvod povedal selektor, ki že dolgo ni imel toliko preglavic, kot jih ima ravno pred tekmo z zahodnimi sosedi. Medtem, ko se zdi Boštjan Cesar kljub poškodbi nosu neizbežen člen prve postave, bo usoda Matavža, kot kaže, visela v zraku do zadnjega. 

"Situacija v ekipi? Kar se tiče zdravstvenega stanja, je dobro, ni slabo. 'Cesi' (Cesar, op. a.) je treniral dvakrat ali trikrat in to zelo resno, tako da izhajam iz tega, da če se nekaj drastičnega ne spremeni, bo lahko igral. Tim je naredil nekaj dobrih – sicer individualnih treningov, danes pa bo nekaj časa treniral tudi z ekipo, tako da bomo še videli. Vse ostalo je zdravo, tudi ostale reči, kot je konkurenca v ekipi, me kot selektorja izjemno veselijo," je še pristavil Kek.

Od mene bi bilo nekorektno, da bi se spuščal v javno polemiziranje oziroma ocenjevanje našega nasprotnika. Tega nikoli ne delam, tega nisem počel z nobeno reprezentanco in tega ne bom počel niti sedaj. V goste pa k nam zagotovo prihaja nogometna velesila.
Matjaž Kek

Brez komentarja o kakovosti sedanje Italije
Selektor se prav tako ni želel spuščati v debate o tem, da imajo Italijani daleč najmanj kakovostno moštvo zadnjih let, kar jim že od začetka kvalifikacij očitajo tamkajšnji mediji. Za nameček bodo "Azzurri" v Stožicah igrali brez Maria Balotellija, Danieleja De Rossija in Andree Ranocchie, toda tudi to ni razburilo Kekove domišljije:

"Od mene bi bilo nekorektno, da bi se spuščal v javno polemiziranje oziroma ocenjevanje našega nasprotnika. Tega nikoli ne delam, tega nisem počel z nobeno reprezentanco in tega ne bom počel niti sedaj. V goste pa k nam zagotovo prihaja nogometna velesila. Če bi omenjal le enega izmed vseh teh zvezd, bi bilo to nespoštljivo," je povedal mariborski strateg.

Sloveniji bi na roko lahko šla tudi izjemno številčna kolonija v Serie A, kjer si kruh služi kar nekaj nogometašev, ki so lahko za časa igranja na Apeninskem polotoku popolnoma osvojili tudi italijanski jezik. V barantanju z njim pa prednjačijo tudi Kekovi Primorci:

"Informacije, ki so si jih igralci dajali med seboj, lahko pomagajo. Vsak detajl lahko v določenem trenutku prevesi to tekmo. Tako, kot se oni pripravljajo na nas in prepričan sem, da so nas secirali v vseh elementih, tako se tudi mi pripravljamo na njih.  Igralcem smo servirali potrebne informacije, toda še enkrat ponavljam – ne filozofiramo, ampak zaradi tega ustvarjamo posebno vzdušje. Jasno je – informacij je več, imamo veliko igralcev v Serie A, prav tako pa veliko igralcev s primorskega konca, kjer se govori italijansko. To je lahko samo plus," je še zaključil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.