Šport > Nogomet
26 ogledov

Kek: "Samo da ostanemo zdravi!"

Matjaž Kek se zaveda pomembnosti obračuna proti Italijanom v Stožicah. (Foto: Ni Žurnal24 main
Pozitiven rezultat iz Albanije je zmagovito odprl tekmovalno leto 2011 za slovensko nogometno reprezentanco. Misli že uhajajo k Italiji: "Dodatna motivacija ne bo potrebna," pravi Matjaž Kek.
Po Gruziji, brez nekaterih standardnih igralcev in s kar nekaj zdravstvenimi težavami, ki smo jih imeli, ta zmaga kar šteje.
Matjaž Kek

Selektor Matjaž Kek je po koncu tekme v pogovoru za TV Slovenija ocenil tekmo proti Albaniji, ki je bila zadnji test pred kvalifikacijskima tekmama proti Italiji in Severni Irski:

"Igralna površina je bila res težka za igranje," je povedal Kek. "Popustili smo in prepustili pobudo domačim, padli pod pritisk preskakovanja. Vseeno mislim, da smo imeli v drugem polčasu dovolj priložnosti, prek katerih bi lahko tekmo pripeljali v mirno končnico. Po Gruziji, brez nekaterih standardnih igralcev in s kar nekaj zdravstvenimi težavami, ki smo jih imeli, ta zmaga kar šteje. Optimizem temelji predvsem na prvem polčasu, ko smo si upali igrati, ko je bila kombinatorika, ko je bila agresivnost."

Selektor ni želel iskati alibijev v dejstvu, da sta tekmo izpustila Robert Koren in Samir Handanović, veselilo pa ga je tudi dejstvo, da je lahko na delu prvič videl nekatere nove nogometaše: "Zadovoljen sem, ker sem videl, kako je videti (Siniša) Andjelković, kako (Mitja) Viler, (Goran) Šukalo se je vrnil in dobil priložnost. Danes smo vseeno igrali brez dveh zelo pomembnih igralcev, a tega nisem hotel potencirati, saj se ti lahko kaj takega vedno zgodi. Ni dobro, če si od nekoga odvisen. Mislim, da je ekipa pokazala primerno agresivnost in moralo. To me veseli, čeprav ostaja tisto, kar sem rekel na začetku: to je bila priprava za nadaljevanje kvalifikacij."

Dodatna motivacija ne bo potrebna, niti pretirano filozofiranje, saj prihajajo bivši svetovni prvaki. Igrati eno pomembnejših tekem kvalifikacij proti Italiji lahko predstavlja samo izziv in eno veliko, veliko nagrado za trud in delo.
Matjaž Kek

Reprezentanti se bodo zdaj spet razleteli po Evropi, vnovič pa se bodo zbrali šele konec marca, ko v Stožice prihajajo Italijani. Kek pravi, da dodatna motivacija ne bo potrebna:

"Predvsem upam, da bodo igralci ostali zdravi. Ritem, ki ga imajo klubi, je seveda strahovit, nekateri igralci so že zelo iztrošeni. Ampak dobro – saj imajo vsi takšne težave, tudi Italijani. Dodatna motivacija ne bo potrebna, niti pretirano filozofiranje, saj prihajajo bivši svetovni prvaki. Igrati eno pomembnejših tekem kvalifikacij proti Italiji lahko predstavlja samo izziv in eno veliko, veliko nagrado za trud in delo," je še zaključil Kek. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.